Noua generație Range Rover a debutat în România cu prețuri de la 121.737 Euro cu TVA

A cincea generație Range Rover este acum disponibilă în România și poate fi comandată cu varietate de motorizări noi și configurații pentru caroserie și echipare.

Noul Range Rover este propus în versiuni cu ampatament standard (de la 121.737 Euro cu TVA) și ampatament lung (de la 134.113 euro cu TVA) care oferă 5 locuri. Dar există și alternativa cu ampatament lung și 7 locuri (de la 136.850 de euro cu TVA). De asemenea, clienții pot alege și între 3 trepte pachete de echipare: Standard, Autobiography și First Edition.

Range Rover beneficiază și de o nouă generație de motorizări, iar opțiunile sunt multiple. La categoria diesel sunt oferite trei variante de putere ale propulsorului Ingenium diesel, de 3 litri, cu 6 cilindri și 2 turbocompresoare. Indiferent de versiunea de putere (249, 300 sau 350 CP), eficiența motorului diesel este susținută și de un sistem mild hybrid. Prețurile noului Range Rover pornesc în România de la 121.737 Euro cu TVA, pentru modelul de bază D250 AWD, care are motorul diesel de 249 CP, ampatament standard și 5 locuri.

Pentru moment, în configuratorul online al site-ului landrover.ro sunt disponibile două alternative de motorizare cu benzină. Modelul P400 cu propulsor turbo de 3 litri, cu 6 cilindri și sistem mild hybrid, care produce 400 CP. Iar vârful de gamă este P530 cu motor V8 de 4,4 litri, cu 2 turbocompresoare, care livrează 530 CP.

De asemenea, gama va fi completată și cu două alternative plug-in hybrid, care dezvoltă 440, respectiv 510 CP. Modelele denumite P440e și P510e folosesc un sistem care include un motor pe benzină de 3 litri, cu 6 cilindri, un motor electric cu putere de 105 kW și o baterie litiu-ion cu o capacitate utilizabilă de 31,8 kWh. Modelele plug-in hybrid sunt creditate cu autonomii electrice de până la 113 km.

Nu în ultimul rând, noua generație Range Rover va fi și prima care va fi oferită în versiuni cu propulsie 100% electrică. Acest model va sosi în 2024 și va fi primul vehicul cu zero emisii din istoria Range Rover, făcând parte din strategia Reimagine a brand-ului Land Rover.

 

 

Noul Range Rover a fost lansat în România în cadrul unui eveniment găzduit în data de 2 martie la Țiriac Collection, prima colecție auto personală din România care cuprinde peste 170 de modele impresionante de vehicule si motociclete.

Iar această locație deosebită a punctat rolul istoric pe care Range Rover l-a jucat în evoluția industriei auto, încă din 1970, când a debutat drept primul model cu abilități veritabile în off-road, care oferea și lux și rafinament la nivelul premium. Practic încă de la prima generație, Range Rover a pus bazele SUV-ului de lux modern. Iar importanța sa în istoria automobilului a fost subliniază și de faptul că a fost primul automobil expus la Luvru ca “lucrare exemplară de design industrial”. Totodată, Range Rover a fost primul SUV cu structură și caroserie din aluminium, primul SUV cu suspensie pneumatică controlată electronic, primul câștigător al concursului Paris-Dakar (de două ori câștigător, în 1979 și 1981) și primul SUV cu gardă la sol care îi permite să străbată vaduri cu până la 900 mm adâncime.

În cadrul evenimentului de lansare în România, Domnul Mihai Ivănescu, Director General Premium Auto, Importator Oficial Jaguar Land Rover în România, a punctat că istoria și reputația deosebite, precum și tehnologiile avangardiste, au convins deja peste 100 de clienți din România să achite avansul pentru achiziționarea noului Range Rover.

„Land Rover lansează, după zece ani, a cincea generație a modelului Range Rover, model fără de care nu se poate scrie nicio pagină de istorie a SUV-urilor premium. În 1970, anul când a fost prezentată publicului seria modelelor considerate flagship pentru brandul Land Rover, putem spune că atunci a început expansiunea pieței dedicată autoturismelor de teren din gama luxury. Succesul a fost fulminant și a pus bazele și în România unui fundament bazat pe încrederea față de model și marcă, devenind cel mai mare succes al Importatorului Premium Auto. În ceea ce privește lansarea Noului Range Rover, avem deja peste 100 de modele pentru care s-a plătit avans și pentru care există contracte în urma lansării mondiale din luna octombrie 2021. Succesul pe care îl cunoaște deja noul model în România este cu atât mai important cu cât contractarea s-a făcut fără a avea modelele de prezentare și fără posibilitatea de a putea fi testate. Ne dorim să atingem 200 de unități comandate anul acesta.”, a menționat dl. Mihai Ivănescu, Director General Premium Auto, Importator Oficial Jaguar Land Rover în România.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account