Au fost confirmate modelele electrice Mercedes-Maybach EQS SUV, G-Klasse și Mercedes-AMG

Mercedes-Benz a oferit detalii suplimentare despre strtegia prin care întreaga sa gamă de modele va face tranziția către propulsiile pur electrice. Iar aceasta va include și brand-urile Mercedes-Maybach, Mercedes-AMG și G-Klasse.

Mercedes-Benz dorește ca până în 2030 să devină un constructor de automobile 100% electrice. În acest sens, în 2025 va introduce trei noi arhitecturi tehnice pe baza cărora vor fi dezvoltate noile modele electrice. Scopul este de a oferi o alternativă de propulsie complet electrică pentru fiecare model din gamă.
CLICK AICI pentru a vedea detaliile despre noile arhitecturi electrice ale Mercedes-Benz.

În cadrul evenimentului prezentat online în 22 iulie, Mercedes-Benz a confirmat și că în 2024 va fi lansa o versiune pur electrică a modelului G-Klasse.
De asemenea, a fost prezentată o primă imagine cu SUV-ul Mercedes-Maybach EQS. Deși nu a fost încă anunțată o dată de lansare pentru acesta, este confirmat faptul că va fi varianta ultra-luxoasă a SUV-ului electric Mercedes-Benz EQS, care este programat să debuteze în 2022.

(Prima imagine cu Mercedes-Maybach EQS SUV)

Totodată, s-a subliniat că viitoarele modele ale diviziei de performanță Mercedes-AMG vor face tranziția la propulsii complet electrice. Iar pentru ele este proiectată special noua arhitectură denumită AMG.EA.

Încă nu au fost dezvăluite și specificațiile tehnice ale acestor modele. Însă Mercedes-Benz a prezentat o primă imagine cu conceptul VISION EQXX, care va etala anul viitor o propulsie electrică menită să ofere autonomie de peste 1000 km. De asemenea, VISION EQXX este dezvoltat de divizia pentru propulsii de înaltă performanță (HPP) a Mercedes-Benz F1. Așadar, sunt de așteptat performanțe dinamice cât mai ridicate.

Un reper pentru nivelul de putere la care vor ajunge în curând modelele electrice de performanță ale Mercedes-Benz este faptul că pentru sedanul de lux EQS a fost deja anunțată o versiune de 560 kW. Adică 761 CP! Dar, având în vedere că Tesla oferă deja configurații cu 3 motoare și 1.020 CP pentru Model S și Model X, nu ar fi de mirare să vedem că și Mercedes-AMG va depăși cota de 1.000 de cai putere electrici.

În 2021 gama de modele electrice Mercedes-Benz cuprinde deja SUV-urile EQC și EQA, precum și sedanul de lux EQS. Tot anul acesta vor fi lansate și sedanul business electric EQE și SUV-ul EQB. Iar în 2022 vor completa gama SUV-urile EQS și EQE.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account