Dacia Spring Extreme a debutat în România, cu puterea crescută la 65 CP

Dacia Spring a fost comercializată deja în peste 100.000 de exemplare, de la lansarea din primăvara lui 2021. Iar din 16 ianuarie este disponibilă inclusiv în România și în versiunea Extreme, cu o nouă motorizare electrică de 65 CP.

Noua propulsie ELECTRIC 65 pentru Dacia Spring

Cu noua motorizare ELECTRIC 65, Dacia Spring dezvoltă 48 kW/65 CP. Ceea ce înseamnă un plus de 20 CP față de motorizarea electrică de bază. Viteza maximă a rămas tot 125 km/h. Însă Dacia nu a comunicat încă detalii despre performanțele care țin de accelerația 0-100 km/h.

Cert este că Dacia anunță pentru motorizarea ELECTRIC 65 o autonomie de 220 km în ciclu WLTP Mixt, deci cu 10 km mai puțin decât modelul Spring cu 45 CP. În ciclu WLTP City autonomia este estimată tot la 305 km.

Prețul modelului Dacia Spring Extreme cu motorizare ELECTRIC 65

Dacia anunță că Spring Extreme va putea fi comandat în rețeaua de agenți autorizați Dacia din România începând din data de 16 ianuarie. Iar prețul noii versiuni pornește de la 22.450 de euro cu TVA inclus. Livrările mașinilor către clienți vor începe înainte de jumătatea anului 2023.

Noul stil Extreme

Noul nivel de echipare Extreme propus pentru Dacia Spring va înlocui echiparea Expression. Și va fi disponibil în viitor și pentru modelele Sandero, Duster și Jogger.

Spring Extreme inaugurează o nouă culoare de caroserie, denumită Slate Blue, pe care o vedeți în pozele din acest articol. De asemenea, noua echipare Extreme se distinge printr-o serie de elemente de design. De exemplu, culoarea Copper Brown personalizează acum carcasele oglinzilor retrovizoare, barele de pavilion, ornamentele de sub blocurile optice, capacele roților și logotipul Dacia de pe hayon.

În plus, ușile din față sunt decorate cu un stripping care amintește de elementul distinctiv al modelului Duster amplasat între uși și aripile din față.

Și la interior, echiparea Extreme se remarcă prin detalii vopsite în nuanță Copper Brown. Vedem această culoare pe conturul aeratoarelor și al planșei de bord. Totodată, tapițeria scaunelor are cusături de culoare Copper Brown.

Sigla Dacia Link este imprimată pe spătarul scaunelor din față. Iar un ornament specific Extreme personalizează pragurile ușilor și vedem și covorașe de cauciuc cu ornament specific pentru locurile din față.

Dotările standard pentru echiparea Extreme

Dacia Spring Extreme ELECTRIC 65 este echipată cu jantele flexwheel de 14 inch cu design Black diamond. Și are sistem de aer condiționat manual, sistem de navigație și multimedia cu ecran tactil de 7 inch și oglinzi cu reglaj electric.

Opționalele pentru Dacia Spring Extreme

Din rândul opționalelor, Dacia menționează că se percep 400 de euro pentru culorile de caroserie Slate Blue, Lightning Silver, Lichen Kaki, Goji Red și Cenote Blue. Culoarea albă standard este inclusă în prețul de bază.
De asemenea, cablul de încărcare Mode 2 – 10A costă 200 de euro. Iar adaptorul pentru încărcare rapidă cu 30kW la stații DC costă 500 de euro.

Dacia Spring este în continuare oferită și în varianta de echipare Essential, cu 45 CP

Modelul Spring a fost lansat cu o propulsie electrică de 33 kW/45 CP. Acesta atinge viteza maximă de 125 km/h. Iar bateria de 26,8 kWh promite autonomie de 230 km (WLTP) în regim mixt, sau de până la 305 km (WLTP) în condiții de condus în oraș. Șoferul poate activa și modul de rulare Eco, care eficientizează consumul cu până la 9%, iar viteza maximă este limitată la 100 km/h. Pe acest mod Eco îl regăsim și la motorizarea ELECTRIC 65.

Acest model inițial devine varianta de bază a gamei Dacia Spring. Și este oferit de acum în echiparea Essential, de la 20.800 de euro.

(Modelul din cele 2 imagini este Dacia Spring Essential)

Dotările cuprinse de echiparea Essential

În echiparea de bază, denumită Essential, Dacia Spring are faruri de zi LED, bare de pavilion longitudinale, jante flexwheel de 14 inch cu design Doria, cablu de încărcare Mode 3 (AC) și kit de reparație.

La interior găsim Radio DAB 2 DIN (cu priza Jack, USB, Bluetooth), aer condiționat manual, oglinzi cu reglaj manual, precum și luneta spate cu încălzire și ștergător.

În lista de sisteme pentru asistarea condusului și siguranței figurează limitatorul de viteză, sistemul de frânare de urgență automat, 6 airbag-uri și sistemul de apelare de urgență ECall.

De asemenea, clienții Dacia Spring dispun și de aplicația MyDacia. Aceasta are funcții precum localizarea vehiculului, afișarea nivelului bateriei, pornirea încălzirii de la distanță. De asemenea, prin intermediul aplicației de telefon se poate opri sau reporni încărcarea bateriei, când mașina e conectată la o sursă de încărcare.

În clipurile video de mai jos puteți vedea testele noastre cu Dacia Spring.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account