[VIDEO] Test Mercedes-Benz EQC: în lumini de sărbătoare

Mercedes-Benz EQC este primul model complet electric al mărcii și pune bazele unei gamei noi. Iar 2021 ne va aduce alte modele electrice care să acopere o segmente întregi.

Testul nostru cu Mercedes-Benz EQC s-a întâmplat noaptea, prin București, sub luminile de sărbători ale unui oraș aproape pustiu. Ar fi mult de scris, așa că cel mai bine e să urmărești materialul video de mai jos. Dar și să te abonezi la canalul nostru de YouTube, în cazul în care nu ai făcut-o deja.

Mercedes-Benz EQC are multe atuuri. Dar, poate, cel mai important este bateria. Cu o capacitate netă de 80 kWh, aceasta câștărește peste 600 de kilograme. Dar transmite puterea către două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte. În total, Mercedes-Benz EQC dezvoltă 408 cai-putere și 760 Nm. Prin urmare, sprintul de la 0 la 100 km/h durează 5,1 secunde. Ceea ce e impresionant pentru că mașina are totuși aproape 2,5 tone. În fine, autonomia maximă variază între 374 și 414 kilometri. Partea și mai bună este aceea că Mercedes-Benz EQC oferă timpi de încărcare foarte buni. De fapt, dacă alegi să încarci mașina de la o stație cu putere de 100 kW, timpul de încărcare al bateriei de la 10 la 80% este de cam 40 de minute.

Prețul de listă al mașinii este 74.829 de euro, cu TVA inclus. Dar și aici apar câteva beneficii. Pe lângă o soluție de finanțare cu avans minim și dobândă atractiv, mai scazi din prețul de listă și cei 45.000 de lei oferiți prin programul Rabla Plus. Beneficiezi și de 18 luni de asigurare CASCO gratuită, iar ENGiE România îți oferă gratuit o stație de încărcare de 22 kW, cu tot cu tehnologie Wi-Fi. Ceea ce mi se pare cam tare.

Dacă totuși de interesează o achiziție la buget redus, mai jos îți prezentăm o comparație interesantă între noua Dacia Logan și un VW Golf 7:

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account