Ford va produce la Craiova un nou vehicul comercial ușor, care va avea din 2024 și versiune electrică

Ford investește 300 de milioane de dolari pentru a produce un nou vehicul comercial ușor la fabrica din Craiova, începând cu 2023.

Totodată, Ford confirmă că din 2024 va fi fabricată tot la Craiova și versiunea cu propulsie 100% electrică a acestei utilitare. Astfel, noul vehicul comercial ușor va deveni primul Ford pur electric electric construit în serie mare în țara noastră. În plus, Ford este și primul constructor auto care anunță producția unui vehicul complet electric în România.

În urma acestui anunț, fabrica de la Craiova va deveni a treia locație Ford din Europa unde se produc mașini electrice. Stuart Rowley, președintele Ford Europa, declară:
“Uzina Ford Craiova este recunoscută pentru competitivitate și flexibilitate în operațiunile sale de talie mondială. Planul nostru de a construi acest nou vehicul comercial ușor în România reflectă parteneriatele noastre fructuoase și continue cu furnizorii locali și comunitatea, precum și succesul întregii echipe Ford Craiova. Prin introducerea unei versiuni complet electrice din 2024, Craiova va deveni a treia noastră fabrică din Europa unde se produc vehicule complet electrice. Investiția din Craiova vine în contextul celorlalte investiții anunțate deja pentru Centrul de Vehicule Electrificate Ford din Köln (Germania) și pentru uzina Kocaeli a Ford Otosan din Turcia și trimite un semnal clar în legătură cu promisiunea noastră de a le oferi clienților din Europa vehicule comerciale cu zero emisii”.
Ford confirmă și faptul că noul vehicul comercial ușor va fi oferit și în versiuni cu motoare cu ardere internă, care folosesc benzină și motorină. Aceste propulsoare sunt produse la uzina de motoare Ford Dagenham din Marea Britanie, în timp ce transmisiile lor vor fi construite la Ford Halewood Transmissions Limited (Marea Britanie).
Versiunea 100% a utilitarei care va fi produsă la Craiova face parte din strategia Ford de a oferi în Europa propulsii electrice sau plug-in hybrid pentru toată gama sa de vehicule comerciale. Ford dorește să realizeze acest plan până în 2024. Și preconizează că două treimi din vânzările de vehicule comerciale vor fi modelele pur electrice sau plug-in hybrid, până în 2030.

Noul vehicul comercial se alătură modelelor Ford Puma, Ford EcoSport și motorului EcoBoost de 1 litru, care sunt produse la Craiova. Luând în calcul și cele 300 de milioane de dolari dedicate pentru proiectul noului vehicul comercial, investiția Ford în fabrica de la Craiova ajunge la aproape 2 miliarde de dolari.
De la preluarea din 2008 de către Ford, fabrica de la Craiova a evoluat constant. Fprd precizează că în anii recenți au fost instalați peste 600 de roboți care îmbunătățesc și eficientizează procesele de ștanțare, vopsire sau asamblare a caroseriilor și șasiurilor. De asemenea, aproximativ 6000 de persoane lucrează pe liniile de asamblare de vehicule și motoare din Craiova.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account