Noul Director de Design Dacia spune că Duster e la fel de reprezentativ pentru marca românească, precum este 911 pentru Porsche

Înainte de a sosi la Dacia, Miles Nürnberger a fost designer timp de aproape 14 ani pentru Aston Martin. Iar acum, în cadrul unui interviu acordat publicației britanice Top Gear, subliniază că „Duster este 911-le lui Dacia”. Totodată, designerul explică ce diferențe există în proiectarea unui automobil de buget versus o mașină exclusivistă, cum este Aston Martin.

Desigur, paralela trasată între Dacia Duster și Porsche 911 este poate neașteptată, însă Miles Nürnberger explică acest rol. Practic 911 este modelul definitoriu pentru ce înseamnă valorile mărcii Porsche. La fel, designerul consideră că Spiritul, accesibilitatea, robustețea și tot ce înseamnă Dacia sunt reflectate și amplificate de Duster.
În interviul oferit publicației Top Gear, Miles Nürnberger și-a exprimat și entuziasmul pentru a proiecta designul unor automobile de serie mare și cu preț cât mai accesibil: „A proiecta pentru mase îți oferă de asemenea o plăcere, fiindcă vezi mașinile tale pe stradă, le vezi utilizate și poți chiar să și deții una chiar tu. Asta era în mod evident mai greu la Aston.”

Când a început să lucreze la Aston Martin, Miles Nürnberger nu credea că fi acolo mai mult de un an sau doi. Însă a rămas timp de aproape 14 ani și a proiectat 37 de mașini. Astfel, a simțit că și-a îndeplinit misiunea. Mai mult de atât, Miles precizează că nu și-a imaginat să lucreze pentru o marcă de mașini sport, când a devenit designer auto. Ci era mai mult atras de tipurile de design mai reduse la esențial, așa cum este și în cazul Dacia. „Am avut oferte și din alte locuri, dar cred că lucrezi cel mai bine când este dificil, iar pentru mine Dacia este o provocare.” – subliniază Miles Nürnberger.

De asemenea, Directorul de Design oferă în interviul pentru Top Gear și detalii despre cum influențează bugetele proiectarea mașinilor la Aston Martin versus Dacia: „Toată lumea crede că dacă produci mașini de lux dispui de milioane pe care să le cheltuiești, dar de fapt trebuie să fii cu adevărat eficient. Și este la fel și la Dacia. La Aston aveam investiții mici și prețuri de achiziție înalte, iar aici este opusul, dar din cauza asta ai aceleași provocări.”
Miles Nürnberger mai menționează că la Aston Martin plasticul era considerat un cuvânt rău, în timp ce la Dacia îi poate explora potențialul. Designerul mărcii Dacia spune că plasticul este un material care evoluează continuu și oferă posibilități fantastice, mai ales în contextul reciclării și al economiei circulare.

Nu în cele din urmă, Miles Nürnberger a explicat pentru Top Gear avantajele majore aduse de folosirea realității virtuale, care permite ca echipele de design Dacia din Paris și București să lucreze online. Practic, designerii din cele două țări văd proiectul în studioul virtual și îl discută ca și cum ar fi în aceeași cameră în realitate.

CLICK AICI pentru a citi interviul integral publicat de Top Gear.

Miles Nürnberger a adus la Dacia o experiență vastă acumulată în funcții de coordonare pentru divizia de design a mărcii Aston Martin

Miles Nürnberger ocupă funcția de Director de Design al mărcii Dacia din data de 1 septembrie 2021. Iar numirea sa în această funcție este una care a generat așteptări foarte mari, având în vedere că, anterior, Miles Nürnberger ocupase funcții cheie în echipa de design a companiei Aston Martin Lagonda. A lucrat pentru celebrele mărci britanice din 2008, având mai întâi funcția de Design Manager, responsabil de design-ul exterior. Ulterior a fost numit Director Creativ, iar în 2018 el a devenit Director de Design pentru Aston Martin. Astfel, înainte de a veni la Dacia, Miles Nürnberger a fost implicat în proiectarea unor modele deosebite, precum hypercar-ul Valkyrie sau DBX, primul SUV din istoria Aston Martin. Totodată, designerul a fost laureat al Premiului de Design „Concorso d’Eleganza de la Villa d’Este” pentru conceptul Aston Martin One-77. Iar experiența sa a fost esențială și pentru renașterea mărcii Lagonda, care este proiectată pentru era propulsiilor 100% electrice.

Sursa informațiilor: topgear.com, gruprenault.ro

În clipul video de mai jos puteți vedea testul MotorVlog cu varianta actualizată a modelului Dacia Duster.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account