Renault Twingo renaște cu propulsie electrică, având preț sub 20.000 de euro

Renault Twingo revine cu un design inspirat din cel al primei generații din anii 1990 și propulsie pur electrică. Acesta va fi unul dintre cele 7 modele încadrate în gama noii divizii Ampere care a fost lansată de Renault Group la data de 1 noiembrie 2023.

Aceste anunțuri au făcut parte din seria de noutăți dezvăluite în cadrul evenimentului Capital Market Day din 15 noiembrie 2023.

Compania Ampere dorește să reducă prețul mașinilor electrice la nivelul celor cu motoare termice

Ampere este o companie autonomă care proiectează, produce și comercializează vehicule electrice pentru pasageri sub marca Renault în Europa. Aceasta își va aloca o bună parte din activitate și dezvoltării de software. Și are deja 11.000 de angajați, dintre care 35% sunt ingineri specializați în proiectarea de tehnologii pentru mobilitate electrică și software.

Ampere vizează o creștere medie anuală de 30% a veniturilor între 2023 și 2031. De la 10 miliarde de euro în 2025 cu 4 vehicule, Ampere să ajungă la un venit de peste 25 de miliarde de euro în 2031, cu o gamă compusă din 7 vehicule electrice.

Totodată, Renault Group anticipează că în 2025 va produce circa 300.000 de automobile electrice din gama Ampere. Iar până în 2031 gama va ajunge la 7 modele electrice. Astfel, se estimează că producția de mașini electrice din acel an va ajunge la 1 milion de exemplare.

Rolul Ampere este și de a crea mașini electrice ale căror prețuri să coboare până la paritatea cu modelele din segmentele B și C care au motoare cu ardere internă. Renault dorește să ajungă la această paritate înaintea concurenței, în segmentele de mașini mici și compacte. În acest sens, Ampere dezvoltă modele pe două platforme dedicate mașinilor electrice. Este vorba de spre platforma AmpR Small, pentru segmentul B (fosta CMF-B EV), și platforma AmpR Medium, pentru segmentul C (fosta CMF-EV).

Renault Group vizează ca, până în 2027-2028, costurile de producție pentru a doua generație de vehicule electrice din segmentul C să fie reduse cu 40 %. De exemplu, reducerile vor fi cu 50% pentru costul bateriei pentru vehiculele din aceeași gamă. Iar costul de producție per vehicul va scădea cu 25% pentru motor și platformă tehnică și cu 15% pentru caroserie.

Renault Twingo cu propulsie electrică va costa sub 20.000 de euro, adică mai puțin decât Dacia Spring

Poate cea mai captivantă dezvăluire din cadrul evenimentului Capital Market Day a fost prezentarea conceptului Renault Twingo. Acesta are design inspirat din al primei generații Twingo (produsă în anii 1990). Și prefigurează un model de serie care va fi produs din 2026 și va costa sub 20.000 de euro. Iar din acest preț se vor putea deduce și subvenții precum valoarea ecotichetelor oferite prin Programul Rabla Plus în România.

Rămâne de văzut care va fi soarta actualei Dacia Spring sau evoluția unei noi generații. Facem această mențiune, având în vedere că noul Twingo electric va avea preț de bază chiar mai ieftin decât al actualei Dacia Spring.
Cert este că prețul nu va fi singurul atu al noului Renault Twingo electric. Constructorul francez estimează că acesta va înregistra un consum de numai 10 kWh pentru fiecare 100 km parcurși.

De asemenea, Renault Twingo proiectat de Ampere va fi construit în Europa și pe întregul său ciclu de viață va emite cu 75% mai puțin CO2 decât se înregistrează în medie pentru mașinile cu motor termic produse în Europa.

Gama Ampere va include și noul Renault 5, cu prețuri de la 25.000 de euro

Ampere va prezenta hatchback-ul Renault 5 în primul trimestru din 2024. Acesta este înscris în segmentul B și se distinge printr-un design care este o interpretare modernă a modelului clasic. Iar prețurile lui Renault 5 electric vor fi competitive. Ampere anunță pentru noul 5 un preţ de bază de circa 25.000 Euro. Așadar, va concura și din perspectiva prețurilor modele din segmentul B cu propulsie hibridă.

În 2025 va fi lansat Renault 4. Acest model SUV/crossover de clasă mică va fi construit pe aceeași platformă tehnică AmpR Small regăsită și la Renault 5. La fel ca și 5-ul, modelul Renault 4 va avea un sistem infotainment care va integra „Reno avatar”. Este vorba despre un un copilot virtual dotat cu inteligență artificială, care va învăța în fiecare zi de la utilizatorul său pentru a anticipa preferințele acestuia.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account