[VIDEO] Test VW Tiguan facelift: câți bani ai da pe mașina asta?

Am avut la test un VW Tiguan facelift, într-o versiune de care, sincer să fie, îmi era cam dor. Adică un 2.0 TDI, automat și cu tracțiune integrală. E ceva surprinzător la mașina aceasta? Păi da: caracterul clasic!

Acest VW Tiguan facelift mi-a adus aminte de vremurile de aur ale TDI-ului. Mai ales că testul a venit după cel cu Nissan Leaf și cel cu BMW iX3. Două mașini electrice excelente, de altfel, dar care tot vine cu o grijă pentru autonomie și baterie, mai ales când trebuie să le filmezi. Eu zic că cel mai simplu e să dai play materialului video de mai jos, dar și să te abonezi la canalul nostru de YouTube, în cazul în care n-ai făcut-o deja.

Cu 200 de cai-putere și 400 Nm, VW Tiguan facelift se mișcă bine. Face suta în 7,5 secunde, atinge 216 km/h și promite să nu consume mai mult de 7,0 l/100 km, în regim mixt. Din punct de vedere dinamic, dacă vrei confort, evită jantele pe 19 inch. Însă dacă nu te deranjează o experiență ceva mai fermă, eu zic că merită toți banii, pentru că mașina arată foarte bine. Pe de altă parte, interiorul e clasic. Poate puțin prea clasic. VW Tiguan facelift vine cu un volan și comenzi de climă digitalizate, dar în rest e cam la fel. Ceea ce nu e neapărat rău, e doar conservator.

Însă, prețul de listă pentru mașina testată sare de 40.000 de euro. Iar asta îl cam duce pe VW Tiguan facelift într-o zonă de preț dificilă. De exemplu, un Mercedes-Benz GLB 200 d 4MATIC pleacă de la cam 45.000 de euro. Știu că e puțin exagerată comparația, dar dacă dai peste vreo ofertă bună, e greu să-i zici pas GLB-ului.

Dacă vrei să vezi un test cu mașini de buget, atunci noul Logan vs Golf VII s-ar putea să te intereseze:

Dar dacă vrei să vezi și cum e noul Golf 8, afli în testul de mai jos:

În fine, dacă electricele sunt pasiunea ta, am și un test cu VW ID.3. Check it!

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account