[VIDEO] Cum funcționează un fotograf profesionist de „mașini”?

Dragoș Savu este un fotograf profesionist care pozează mașini din 2002. Așa că după aproape 20 de ani de carieră, are câteva sfaturi utile.

Prima mea interacțiune cu un fotograf adevărat se-ntâmpla prin 2007/2008 la primul meu test auto. Cu un Citroen C4 VTS, pentru revista Supercar. Nu prea știam ce am de făcut, așa că l-am ascultat întocmai și pozele lui au fost cele care au inspirat și textul care a urmat. De atunci, lucrăm împreună și a fost nevoie de vreo 13 ani pentru a-l convinge să stea și de partea cealaltă a obiectivului. Materialul complet e mai jos, așa că apasă cu încredere butonul de play. Dă-i un like, un share și, dacă n-ai făcut-o deja, apasă fără sfială butonul de subscribe.

De vorbit, Savu n-a vorbit prea mult. Dar a apăsat pe shutter de multe ori. Și uite așa a ieșit un material de vreo 18 minute cu un fotograf profesionist care împarte din experiența și din „înțelepciunea” sa celor din jur. E scump la vorbă, dar face poze care te inspiră, chiar și atunci când mașina pe care o testezi e mai fadă decât un covrig de Buzău după o masă la cantina de la Drept. Folosește un Canon 5D Mark IV și preferă un 70-200 mm. Dar asta nu-l oprește să pună un 35 mm, un 50 mm, un 24-70 mm sau orice alt obiectiv. Și cel mai mult pare că-i place să tragă un car-to-car cu timpi de expunere care fac de râs orice stabilizare pe cinci axe. N-a trecut încă la mirrorless, dar nici nu se-mpotrivește tehnologiei. Pe scurt, Savu pozează mașini. De vreo 20 de ani.

Mai jos e un test mai vechi, cu un BMW M4, pe Transfăgărășan, unde sunt incluse și câteva poze spectaculoase.

Altfel, dacă preferi doar teste cu mașini, mai jos e un Ford Ranger Raptor:

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account