[VIDEO] Decolează afacerea cu mașini zburătoare!

Unele cele mai mari companii producătoare de automobile și avioane de pe planetă se întrec deja pentru a lua cât mai repede startul în afacerea cu mașini zburătoare. De fapt, este vorba despre afacerea taxiurilor zburătoare, care ne vor limba de pe un bloc pe altul așa cum dronele livrează acum colete.

Audi, Airbus, Boeing, Uber, Daimler sau Geely (grupul care deține și marca Volvo) sunt doar câțive dintre companiile uriașe care promit servicii de mobilitate aeriană urbană destinată transportului de pasageri și marfă. Sau, pe scurt, vor să introducă mașini zburătoare pe care să le putem utiliza în mediul urban sau pe distanțe scurte. Cel puțin la început.

De altfel, ne este clar tuturor că șoselele par mai mereu blocate cu trafic. Ambuteiajele sunt o realitatea cu care ne-am obișnut. Fac parcă parte din peisajul urban. Așadar, la nivel terestru lucrurile s-au împotmolit. Deci, ne trebuie un nou palier pentru circulația vehiculelor. Pe unde să mergem? Pe sub pământ, cum încearcă Elon Musk cu proiectul său de tuneluri? Sau mai bine cu mașini zburătoare?

Investițiile și proiectele din ultimii ani indică din ce în ce mai clar că afacerea mașinilor zburătoare începe să prindă aripi. Și asta se întâmplă și pentru că au evoluat foarte mult tehnologiile pentru zbor autonom și propulsie electrică nepoluantă. Probabil însă că cel mai greu de rezvolvat rămâne partea legislativă. A cui va fi vina atunci când un accident o să aibă loc? Pe unde se poate zbura sau de unde se poate decola? Dacă tehnologia e aproape gata, partea „legală” a lucrurilor probabil că mai are nevoie de timp.

O selecție a celor mai avansate proiecte de mașini zburătoare, precum și detalii despre tehnologiile lor, le-am pregătit în clipul de mai jos.

Urmărește și comparativul nostru între noul BMW X3 și Volvo XC60:

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account