[VIDEO] Hyundai Mobis prezintă sistemul de direcție care rotește mașina pe loc

Hyundai Mobis a prezentat o nouă evoluție a sistemului e-corner. Este vorba despre un sistem care permite tuturor celor 4 roți ale mașinii să vireze chiar și 90 de grade. Intenția conctructorului Hyundai este să implementeze tehnologia în automobilele de serie în 2025.

Tehnologia a fost demonstrată de data aceasta cu un model electric Hyundai IONIQ 5. Hyundai Mobis este diviza constructorului sud coreean dedicată dezvoltării de tehnologii avansate și accesorii. Și dezvoltă sistemul e-corner din 2018.

Noua lui variantă adaptată demonstrează multiple variante de virare și manevrări. Modul „crab” virează toate cele 4 roți la 90 de grade și permite mașinii să se deplaseze pe lateral. Asta înseamnă intrări foarte ușoare în spații de parcare strâmte, precum și ieșiri rapide din acestea.

Lista de moduri de virare continuă cu „Zero Turn”. Acesta virează parțial roțile, cele din spate virând în sens opus celor din față. Astfel, mașina se rotește pe loc. De asemenea, când roțile de la ambele punți virează în aceeași direcție mașina se deplasează pe diagonală. Mai există și modul de pivotare. În acest caz roțile față nu virează, ci doar cele din spate virează, una spre stânga, una spre dreapta. Drept urmare, mașina se rotește pivotând.

Vedeți toate aceste moduri de mers în clipul video de mai jos.

Proliferarea sistemelor de direcție integrală

Sistemul de direcție integrală a început să fie adoptat de mai mulți constructori auto. Dar nici unul nu dovedește o versatilitate atât de mare ca în cazul sistemului e-corner proiectat de Hyundai Mobis. Vedem, de exemplu noul Mercedes-Benz Clasa S care virează și cu roțile din spate cu până la 10 grade. Sisteme de virare a roților din spate vedem și la alte mărci precum Renault, BMW, Rolls-Royce sau Range Rover. Sau avem exemplul modului de deplasare tip „crab” al SUV-ului electric Hummer.

Avantajul dar de configurația sistemului Hyundai Mobis e-corner

Dar sistemul e-corner conceput de Hyundai Mobis duce mai departe aceste abilități. Folosește motoarelele electrice integrate la fiecare dintre cele 4 roți ale automobilului. Iar un avantaj esențial este faptul că dispar articulațiile și conexiunile mecanice clasice. Deoarece sistemele de direcție și frânare sunt de tip by-wire. Adică funcționează prin impulsuri electrice. Iar amortizorul pentru suspensie face și el parte din ansamblul sistemului e-corner de la fiecare roată motrică.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account