VIDEO: Volvo a prăbușit mașini noi de la 30 de metri înălțime, pentru a analiza protecția și descarcerarea


Volvo ne prezintă un clip video despre cum a prăbușit 10 modele de mașini noi de la 30 de metri înălțime, pentru a ajuta serviciile de descarcerare să găsească metode de intervenție mai eficiente.

Mașinile au fost lăsate să pice din vârful unei macarale, pentru a se simula accidentările severe, precum cele întâmplate la viteze mari, sau când are loc un impact cu un camion. Aceste simulări au fost făcute de Volvo împreună cu specialiștii în descarcerări ai serviciilor de urgență din Suedia. Datele cumulate sunt prețioase, deoarece unitățile de descarcerare se antrenează de obicei cu mașini vechi de 15-20 de ani, luate de la casări. Acestea au structuri mult mai firave și ușor de tăiat decât cele ale mașinilor noi, care utilizează oțeluri de înaltă rezistență. Volvo și specialiștii în descarcerări vor ajuta astfel la găsirea unor metode de salvare mai rapidă a pasagerilor aflați în stare critică. Volvo precizează că raportul final al acestor simulări va fi accesibil gratuit.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account