Nissan Ariya 87 kW: rezumat după ROCHARGE

Pentru mine, cea mai mare surpriză din ROCHARGE by Vitesco Technologies este Nissan Ariya. 

Cu o baterie de 87 kWh, un singur motor electric, 242 de cai-putere și 300 Nm, Nissan Ariya este una dintre cele mai eficiente mașini electrice pe care le-am condus vreodată. De-a lungul celor peste 1.600 de kilometri parcurși în tur, consumul mediu obținut de noi a fost de 19,1 kWh/100 km. Și de aici a rezultat o autonomie maximă reală de 465 de kilometri.

Nissan Ariya

Și totul este impresionant pentru că vorbim despre o mașină extrem de spațioasă și extrem de bine gândită și configurată. În interiorul te simți ca într-un model din segmentul premium, iar spațiul disponibil este uriaș. Atât pe banchetă, cât și în portbagaj.

Privit prin prisma performanțelor dinamic, modelul nipon nu excelează. Cu un sprint de la 0 la 100 km/h în 7,6 secunde și cu o viteză maximă de 160 km/h, Ariya nu e mașină performantă. Dar deplasarea este confortabilă, relaxantă și liniștită. Și, în orice caz, ai suficiente resurse de putere atunci când e cazul.

Sigur, nu te va impresiona cu accelerații fulgerătoare, dar te va fermeca prin eficiență și prin abilitatea reală de a merge peste 450 de kilometri cu un plin de baterie. Mai mult, Nissan Ariya are și avantajul opțiunilor de încărcare. Cu o putere maximă de 130 kW în curent continuu, Ariya știe să se încarce cu 22 de kW în curent alternativ. Iar treaba asta e foarte importantă și extrem de utilă pentru cine plănuiește să conducă mult o electrică. Mai ales dacă depinde în totalitate de stațiile publice de încărcare.

ROCHARGE 2023 a avut următorii parteneri:

Green partner: Autonom România
Tehnologizat de Server Config
Pus pe șosea de Michelin România
Încărcat de Enel X, Renovatio, Moon România și Mol Plugee.

În cazul în care te interesează un test cu noul BMW i5 M60 xDrive, mai jos e testul complet. 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account