[VIDEO] Test BMW i5 M60: 601 CP și 820 Nm!

Primul BMW i5 M60 vine pe piață la jumătate de secol după lansarea primei generații a Seriei 5. Și, dacă stai să te gândești, în 50 de ani lucrurile au evoluat absolut spectaculos.

Primul test cu noul BMW i5 M60 a venit la pachet cu multe experiențe diverse. Și după aproape 1.000 de kilometri cu mașina, cred că testul de mai jos are toate informațiile de care ai nevoie pentru a descoperi complet primul Seria 5 complet electric. Prin urmare, totul e la un simplu „play” distanță. Sau pe canalul nostru de YouTube, unde are fi absolut minunat dacă te-ai abona.

Lumea mașinilor electrice accelerează fulminant. La propriu și la figurat. Iar noul BMW i5 M60 este dovada clară că electricitatea își găsește locul într-o gamă de modele relativ tradițională. Seria 5 a fost, mai mereu, etalonul în segmentul său. Iar i5 își propune, cu siguranță același lucru. Și, după această primă experiență, e destul de clar că miza e una destul de importantă.

Eu văd acest M60 ca un înlocuitor pentru vechiul M550i. Din toate punctele de vedere. Doar că versiunea electrică are câștig de cauză pe toate planurile. E mai dinamică, mai elegantă, mai rafinată și mult mai eficientă. Sigur, pentru unii o baterie și două motoare electrice nu vor egala niciodată cei opt cilindri ai unui V8 supra-alimentat. Dar modul în care i5 M60 livrează puterea, felul în care accelerează parcă fără niciun efort și plusul de rafinament ar putea fi argumente suficiente.

Mai ales că interiorul se ridică fără emoții la înălțimea prețului de listă. Unul de fix 99.603 euro pentru i5 M60. Iar dacă vrei opționale multe și scumpe, ajungi la prețul mașinii din test. Adică 127.000 de euro. Sumă care pare mare pentru Seria 5, nu? Ei bine, încearcă să găsești o altă limuzină premium de 600 de cai-putere la un cost mai mic.

Dacă încă nu te-a convins electricitatea, mai jos ai testul cu noul BMW X5 M:

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account