[VIDEO] Cu soacra virtuală pe post de copilot

În viitorul nu prea îndepărtat, vom conduce cu soacra virtuală pe post de copilot. Concret este vorba despre sistemul Valeo Voyage XR, care permite oricui să-ți devină pasager virtual, stând binemersi acasă pe canapea.

Tot ce îți trebuie este o pereche de ochelari pentru realitate virtuală și ești ca și transpus în mașină. Tot ce vede șoferul prin geamuri vezi și tu, mulțumită camerelor video ale automobilului. Desigur, este asigurată și comunicarea audio, iar șoferul îl aude pe pasagerul virtual ca și cum acesta ar sta pe bancheta din spate.

Sisteme precum cel propus de Valeo ne vor ajuta să scăpăm de plictiseală la volan, mai ales când vor apărea mașinile autonome. În plus, părinții își pot supraveghea și ghida copii adolescenți care tocmai au intrat în posesia permisului de conducere. Dar, desigur, ne putem gândi că sistemul conceput de Valeo este un mod în plus de a-l sâcâi pe șofer. Gândiți-vă la pasagerii care se sperie din orice, la soacra care stă ca scaiul de tine sau la prietenii care mereu cred că știu ei o scurtătură și te plimbă de nu te mai întoarce și Waze-ul.

La fel de bine, îmi imaginez cum acest sistem de teletransportare creat de Valeo ar putea fi o evoluție pentru experiența urmăririi în direct a unei competiții automobilistice. Cum ar fi să trăim măcar câteva minute din Cursa de 24 de ore de la Le Mans prin această imersie virtuală? Bineînțeles, fără să-i vorbim pilotului.

În clipul de mai jos vă prezentăm în detaliu cum funcționează sistemul de teletransportare. Aruncați o privire și scrieți-ne în zona de comentarii și părerea voastră.

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account