[VIDEO] Test BMW Z4 M40i: mulțumește-te cu puțin!

Noul BMW Z4 este un roadster pur-sânge, indiferent de motorizarea aleasă. Dar când alegi și versiunea M40i pachetul devine complicat. Puternic, rapid și foarte frumos, noul BMW Z4 te poate sub cerul liber, dar pare că pune accent doar  pe sportivitate.

Iar dacă sportivitatea e principalul argument pe care-l cauți la un roadster, atunci nu prea ai cum să greșești cu noul BMW Z4 M40i. Dar, dacă vrei și ceva în plus, s-ar putea să fie mai bine să te mulțumești cu mai puțin. În fine, dacă ai vreo 65.000 de euro pe care să-i dai pe un roadster cu motor mare, variantele sunt foarte puține. Mai jos e testul meu cu cea mai puternică versiunii a roadster-ului bavarez. Și, dacă încă nu îi făcut-o, abonează-te la canalul nostru de YouTube. Pentru că o să tot vină teste video. 

 

Viața pentru BMW Z4 este acum mai ușoară ca oricând. Pentru că Audi TT, Mercedes-Benz SLK sau Nissan 370Z au dispărut din peisaj. Iar Porsche 718 Boxster e considerabil mai scump. Prin urmare, există prea puține roadstere în segmentul premium pentru a avea o competiție reală. Și poate tocmai de asta, Z4 merită apreciat.

Dar, din punctul meu de vedere, uneori mai puțin chiar înseamnă mai mult. Iar în cazul de față, cred că versiunea M40i e prea mult. Prea multă putere, prea multă încordare și prea multă rigiditate în amortizoare. Eu unul aș opta fără să stau pe gânduri pentru versiunea sDrive30i. Cei 258 de cai sunt arhi-suficienți, pachetul M Sport e oferit în standard, diferențialul M Sport e pe lista de opționale și ai avea o suspensie mai „flexibilă” și mai prietenoasă. Și mai economisești și vreo 8.000 când vine vorba despre prețul de listă.

Am spus-o și în video: Z4 M40i e o mașină fabuloasă din punct de vedere dinamic. Dar eu cred că un roadster ar trebui să livreze și o urmă de confort și rafinament pentru momentele în care vrei doar să te bucuri de drum și de peisaj.

Iar aici, mai jos, e o prezentare cu cea mai bine vândută decapotabilă, în Europa, anul acesta:

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account