[VIDEO] Motocicletele au început să meargă singure

Dacă ești printre cei care au frică de a merge pe motocicletă, află că motocicletele au început să meargă singure, urmând exemplul automobilelor. Dar asta nu e tocmai o veste rea, deoarece constructorii nu vor să îi priveze pe pasionați de plăcerea condusului pe 2 roți.

Implementarea a durat ceva mai mult decât în cazul mașinilor, din două motive:

1. E mai greu să faci un vehicul să meargă singur, când trebuie să își țină echilibrul pe 2 roți.
2. Mersul pe motocicletă este în proporție mult mai mare un hobby, decât o utilitate, dacă facem o comparație cu automobilismul. Deci, este evident mai greu să convingi motocicliștii să renunțe la plăcerea condusului.

Iar constructorii de motociclete știu prea bine că motocicleta care merge singură nu este un produs vandabil. Riderii nu acceptă așa ceva. Cel puțin nu încă! Însă companii precum BMW și Honda au conceput deja motociclete care nu doar își mențin singure echilibrul, ci și rulează autonom. Totuși, scopul lor nu este de a înlocui plăcerea de a conduce pe 2 roți.

BMW Motorrad subliniază în comunicatele de presă că nu caută sub nicio formă să realizeze motocicleta complet autonomă. Mai mult, BMW Motorrad admite că nivelul tehnologiilor autonome de la acest moment nu îi permit unei motociclete să se descurce singură în traficul real cu depășiri, semafoare și alți factori de acest gen. Dar rolul prototipului R 1200 GS autonom, cu care BMW a făcut demonstrații și pe circuitul de teste din Miramas în 2018 și în cadrul expoziției de tehnologii digitale CES 2019, este să ajute la dezvoltarea abilităților dinamice ale motocicletelor, precum și a sistemelor de confort, siguranță și asistarea a condusului.

Vă povestim totul despre motocicletele care merg singure în clipul de mai jos:

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account