BMW iNEXT înfruntă realitatea în frigul groaznic de lângă Cercul Arctic

Prototipul funcțional al lui BMW iNEXT a început primele probe la centrul de teste de iarnă al BMW Group din Arjeplog (Suedia). Cu alte cuvinte, îndură un frig care crapă pietrele și asta pentru că propulsia lui pur electrică trebuie să își păstreze performanțele, autonomia și fiabilitatea în cele mai dure condiții.

Acolo, lângă Cercul Arctic, inginerii BMW vor chinui propulsia electrică, precum și sistemul de tracțiune integrală și suspensiile proiectate special pentru iNEXT. Prototipul va rula inclusiv prin nămeți de zăpadă și pe lacuri înghețate. S-a ales această locație deoarece frigul este poate cea mai mare provocare pentru baterii, motoare electrice și sistemul de management al temperaturii. BMW explică astfel munca inginerilor săi: “Ei analizează modul în care temperaturile negative extreme afectează procesul de încărcare al bateriei, cum este transferată electricitatea către motorul electric, cum este alimentat sistemul electric cu energie şi cum reacţionează sistemele de încălzire şi aer condiţionat. Sistemele de transmisie a puterii şi reglare a suspensiei sunt testate şi ele mult dincolo de ceea ce este standard în condiţiile de trafic cotidian.” Totodată, vor fi testate sistemul de direcție, controlul dinamic al stabilităţii și interacțiunea acestuia cu sistemul de tracțiune integrală, precum și sistemul de frânare, incluzând aici funcția de recuperare a energiei în timpul decelerărilor.

BMW ne oferă acum câteva poze cu prototipul iNEXT înfofolit cu camuflaj. Prea multe detalii nu putem deduce, dar forma generală este cea a conceptului Vision iNEXT. Conceptul a prefigurat la finalul anului trecut modelul de serie care va deveni în 2021 cel mai avansat automobil produs vreodată de marca bavareză. Acesta are la bază a cincea generaţie a trenului de rulare electric al companiei germane, care va avea pachete de baterii ce asigură autonomie de peste 600 de kilometri în ciclul WLTP.

BMW iNEXT nu va fi doar un Sports Activity Vehicle (SAV) cu propulsie 100% electrică, ci va dispune și de un arsenal tehnologic ce include cele mai avansate sisteme de conectivitate și condus autonom.

Când va intra în producție în 2021 la uzina din Dingolfing, iNEXT va fi al 5-lea model complet electric din gama grupului BMW, alături i3, MINI Electric, iX3 și i4. Totodată, BMW are în plan ca până în 2025 să aibă în gamă 12 modele electrice.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account