Designerul Stephan Pelger ne invită la o călătorie cu stil, alături de Sixt

Moda și libertatea de a călători au la bază aceeași pasiune pentru a explora lumea. Ambele ne deschid noi orizonturi de gândire și ne ajută să ne conectăm mai bine atât cu noi înșine, cât și cu ceilalți. Aflăm aceste principii de la designerul Stephan Pelger, care ne invită la o călătorie cu stil, apelând la versatilitatea serviciilor Sixt.

Text: Alex Buțu ; Styling: Stephan Pelger ; Foto: Antonel Burlibașa

Astăzi, Stephan Pelger este recunoscut drept unul dintre cei mai apreciați creatori de modă români. Colecțiile sale au primit ovații la cele mai selecte show-uri de modă la nivel mondial. Însă drumul său către acest statut a fost condus încă din copilărie de două pasiuni care s-au completat și cultivat reciproc: moda și călătoriile.

Părinții lui Stephan iubeau natura și i-au insuflat și lui pasiunea pentru călătorii, încă din primii săi ani. Mergeau des cu cortul la munte, iar vacanțele la mare ocupă la rândul lor un loc special în amintirile lui Stephan. Apoi au urmat călătoriile în străinătate, întâi cu familia și ulterior mulțumită carierei. Astfel, Stephan continuă să se bucure an de an de pasiunea pentru a descoperi noi locuri în țară și în străinătate. Acum, în perioada pandemiei, când deplasările în afara granițelor au fost restricționate, Stephan a călătorit foarte mult prin România. Este fascinat de frumusețea țării noastre. A descoperit mai bine Maramureșul, Ardealul, Moldova și a fost pentru prima oară și în Delta Dunării. Are o admirație aparte pentru monumentele istorice ale sașilor, care sunt un tezaur al țării noaste. Și îi plac în deosebi cetățile și zonele cu arhitectură medievală, precum cele din Sibiu, Sighișoara, Brașov.

În aceste călătorii, cât și pentru nevoia cotidiană de mobilitate, Stephan Pelger a găsit utilă versatilitatea serviciilor Sixt. Pentru el este o necesitate să își poată selecta automobilul în funcție de sezon sau de destinație. Se întâmplă asta prin prisma călătoriilor dese pentru business și vacanță, după cum ne explică Stephan:
„Îmi place foarte mult să conduc în vacanță. Însă dacă este distanța foarte mare prefer să închiriez o mașină la destinație. Și în general închiriez în funcție de sezon mașina respectivă. Ori o decapotabilă vara, ori un SUV iarna. Sau dacă este o călătorie de afaceri, pot alege și o limuzină. Din aceste motive mi-au fost mereu utile serviciile Sixt, de unde am putut închiria o varietate de mașini. Iar în România prefer serviciul de închiriere pe termen lung de la Sixt.”

Indiferent dacă ești turist sau antreprenor care face multe deplasări pentru afaceri, rezonezi cu conceptul de mobilitate flexibilă pe care Stephan îl apreciază în cazul Sixt, o companie care oferă servicii de închiriere în peste 105 țări din lume:
„Eu nu sunt un turist tipic. Nu îmi place să stau în același loc și să mă cazez all inclusive. Mie îmi place să iau mașina și să pornesc în descoperirea locurilor frumoase. Procedez deseori așa când fac vacanțe în sudul Franței, pe Coasta de Azur, în Provence, sau în Italia ori Grecia. Am fost și în SUA și în Mexic, dar în continuare pentru mine destinațiile din Europa sunt cele mai frumoase pentru mine, pentru că au și istorie multă. În plus eu sunt un fan al mâncării mediteraneene. Aș putea spune că sunt un om foarte solar. Mă simt foarte bine și confortabil când este soare. Tocmai de aceea, pe timp de vară obișnuiesc să schimb SUV-ul cu un automobil decapotabil, fiindcă îmi place să simt mirosul de natură și aer curat când plec în zone frumoase.”

Prin pasiunea pentru călătorii, Stephan Pelger a descoperit și plăcerea de a conduce. Și, la fel ca și în modă, aspectul stilistic are prioritate în alegerea mașinii. În acest sens, gama completă de automobile oferite de Sixt are un punct comun cu conceptul sezonier al colecțiilor vestimentare și al modei în general:
„Pentru mine și mașina este un accesoriu necesar. Trebuie să fie utilă, bună, dar în primul rând trebuie să îmi placă. Eu sunt un om care cumpără cu privirea. Chiar și mănânc tot cu privirea. Sunt încântat de lucruri frumoase. Când am cumpărat sau am închiriat o mașină nu m-a interesat niciodată dacă are motor pe benzină sau diesel. Știu că trebuie să am peste 150 de cai putere. Dar sunt un șofer foarte relaxat în trafic. Nu mă enervez ușor, pentru că oricum nu am ce face. Prefer să ajung cu 5 minute mai târziu, decât să mi se întâmple ceva, sau să periclitez eu siguranța cuiva pentru că nu respect regulile rutiere. Oricum, traficul este destul de aglomerat în România, ca și în alte țări unde am mai condus.
Având în vedere că și anul acesta vom fi destul de restricționați în ceea ce înseamnă deplasările, cred că o să mă orientez către o mașină mai mică, decapotabilă de la Sixt, cu care pot merge să explorez și alte locuri frumoase din România. Și, dacă va fi posibil să călătorim, îmi mai doresc să mai ajung anul acesta două săptămâni ori pe Coasta de Azur, ori în Grecia la Mykonos, care sunt destinațiile mele favorite.”

De curând, Stephan a profitat de peisajele feerice ale ultimelor zăpezi din anul acesta. De altfel, el este pasionat și de ski. Acesta este sportul lui preferat și îl practică de la vârsta de 2 ani, de când părinții l-au învățat să skieze. Cu această ocazie a realizat și un pictorial special, alături de o mașină de la Sixt:
„Am realizat pictorialul în zona Poianei Brașov. Însă a fost o provocare, deoarece acolo s-a construit foarte mult. Totuși, împreună cu fotograful, am găsit un fel de insulă acoperită cu zăpadă. Dar a fost o ocazie de a descoperi cum merge acest model Mercedes-Benz Clasa E pus la dispoziție de Sixt. Mașina este un sedan premium de clasă business, însă beneficiază de un sistem de tracțiune integrală, care s-a descurcat senzațional prin nămeți.”

Cu ocazia pictorialului, Stephan Pelger a purtat și un costum de ski care demonstrează creativitatea sa în domeniul designului vestimentar:
„Acest costum de ski este realizat chiar de către mine pentru o colecție specială pe care am făcut-o pentru compania Vuarnet. Este o ediție limitată, un costum cu tăietura unui smoking de seară și cu guler de blană. Este extrem de stilat și sofisticat. Pentru mine este important să fiu chic inclusiv pe pârtie. Fiindcă skiatul este totuși un sport elitist. Iar pentru mine reprezintă o pasiune personală. De aceea, am șase costume pentru ski.”

Flerul pentru stil și versatilitate care definește creativitatea lui Stephan Pelger este etalat și prin varietatea de colecții vestimentare pe care le oferă inclusiv prin intermediul shop-ului online pelger.ro. Este un portofoliu de ținute, care se adresează unui spectru amplu de clienți și bugete, nelipsind, desigur, croitoria la comandă („sur mesure” sau „made to measure”), pentru care Stephan și-a câștigat reputația de elită:
„Am adaptat business-ul transformând shop-ul pelger.ro într-un outlet online, cu servicii de livrare gratuite. Și am readus în atenția iubitorilor de modă creații din colecții mele anterioare. Le-am creat din aceleași materiale, la aceleași standarde de calitate, dar la un buget mult mai mic. Nu sunt la fel de elaborate, dar sunt la fel de frumoase și căutate și sunt propuse la preț de outlet. Astfel, susțin business-ul, având în vedere că în perioada pandemiei sunt puține evenimente, iar galele de red carpet nu există. Așa pot continua să fiu creativ, fiindcă eu nu m-am adaptat situației făcând produse precum tricouri sau trening-uri. Site-ul meu pelger.ro este foarte versatil, la fel ca și creațiile mele. Pentru mine este un stil de viață să mă îmbrac frumos. Chiar și în pandemie nu cred că a existat o zi să nu mă îmbrac pentru mine. Zilnic am ieșit să iau un pic de soare, fiind îmbrăcat într-un stil care îmi respectă statutul și pur și simplu dorința de a merge mai departe. Pentru mine, delăsarea din acest punct de vedere ar fi însemnat o dezamăgire. Voi continua să creez pentru shop-ul meu online. În fiecare lună actualizez site-ul pelger.ro cu produse noi, în funcție de sezon. De exemplu, de curând am adăugat rochii foarte colorate și vaporoase, care se pot purta primăvara și vara. În rest, desigur, eu desenez în continuare, fiindcă la un moment dat se va termina toată această situație cauzată de pandemie. Și vreau să fiu pregătit deja cu colecțiile desenate, indiferent de sezon. Eu sunt pregătit să-mi reiau activitatea pe deplin, atât ca designer, cât și ca stilist sau persoană publică.”

Despre Stephan Pelger – Un etalon de stil, apreciat internațional

Stephan Pelger este unul dintre cei mai apreciați designeri români la nivel internațional. Își aduce aminte că pasiunea pentru modă a avut-o încă de la 3 ani, de când a început să deseneze și să picteze.
A știut mereu că dorește să urmeze o carieră în domeniul modei. Astfel, a absolvit Facultatea de Design Vestimentar, iar apoi a studiat la Şcoala de Modă din Viena. La acel moment au fost scoase la concurs doar 11 locuri la Şcoală de Modă din Viena, iar Stephan a fost unul dintre noii studenți admiși. În timpul facultății și după absolvirea acesteia deja avea în portofoliu multe premii câștigate. După facultate a lucrat la diverse companii internaționale, unde a învățat meseria propriu-zisă de creator. Astfel, în 2014 a deschis propria casă de modă în București.
Stephan a câștigat în Germania concursul „Fashion and Fame“ difuzat de postul TV Pro Sieben. Atunci a realizat totul de unul singur, de la tipare, până la produsul finit. Câștigarea acestui concurs i-a adus și contractul prin care a conceput două colecții pentru catalogul Otto, care era distribuit în 8 milioane de exemplare. Ulterior a fost remarcat de renumitul rapper Kanye West, din SUA, pentru care Stephan avea să creeze mai mult de 400 de desene.
Creațiile Stephan Pelger au câștigat aprecierea internațională încă de la prima prezentare în cadrul Mercedes-Benz Fashion Week de la Berlin. Iar de atunci Stephan a prezentat colecții la cele mai prestigioase show-uri de modă, precum cele de la Paris, Londra, New York sau Milano.
Stephan Pelger se remarcă și prin portofoliu impresionant de creații haute couture. A colaborat cu designerul cu renume mondial Philipp Plein și a creat vestimentații purtate la premiile Oscar și Cannes. Pe lista de personalități care au apelat la creativitatea sa le regăsim pe Principesa Margareta, Prima Doamnă a României Carmen Iohannis, soprana Angela Gheorghiu, Lilly Becker (soția tenismanului Boris Becker), Andreea Raicu, Laura Cosoi, Andra, Andreea Bănică și Ileana Badiu.

Despre Sixt – Servicii de mobilitate versatile, la nivel mondial

Sixt oferă servicii variate de mobilitate în peste 105 țări. Și în România, Sixt propune servicii flexibile de închiriere de automobile și vehicule diverse, cu peste 15 birouri de închiriere în locații precum Arad, Bacău, Brașov, București, Cluj Napoca, Iași, Oradea, Otopeni, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Timișoara. Desigur, accesibilitatea este asigurată de centrele de închirieri Sixt aflate în marile aeroporturi din România.
Experiența în serviciile de închirieri a fost demonstrată și prin normele stricte de igienizare și curățare a mașinilor, implementate de Sixt pentru a proteja clienții în perioada pandemiei.
Nu în cele din urmă, ramuri esențiale ale activității Sixt Group România sunt și serviciile de leasing operațional, precum și cele de vânzare de autoturisme noi și second hand, service auto și management specializat pentru flotele companiilor.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account