BMW pregătește o ofensivă de băgat în priză

Salonul Auto de la Geneva va aduce o serie de modele noi și foarte importante. Printre ele se numără noul Renault Clio, noul Peugeot 208, dar și noua Skoda Kamiq. BMW vine însă cu o abordare diferită și va prezenta, în premieră mondială, trei noi modele de tip plug-in hybrid.

Standul BMW de la Geneva va găzdui cel puțin trei premiere mondiale, fiecare având la bază un sistem de propulsie de tip plug-in hyrbid. Cele trei modele sunt nou-nouțul Seria 7, noul Seria 3, dar și noul BMW X5. Anul 2018 a fost unul ce a marcat un record pentru producătorul bavarez în vânzarea vehiculelor electrice și plug-in hybrid, numărul unităților comercializate depășind 140.000 de unități.

Primul dintre cele trei modele noi pe care BMW le va prezenta este noul BMW Seria 3 Sedan 330e. Sistemul de propulsie este format dintr-un motor pe benzină, de 2,0 litri, supraalimentat, ajutat de un motor electric. Puterea maximă combinată a sistemului de propulsie este de 252 de cai-putere. Dar, din fericire, funcția XtraBoost va furniza o creștere suplimentară de 41 de cai-putere. Astfel, pentru perioade scurte de tip, în funcție de gradul de încărcare al bateriei, noul BMW 330e va avea un maxim de 293 de cai-putere. În aceste condiții, sprintul 0-100 km/h durează doar 6,0 secunde. În același timp, autonoma exclusiv electrică ajunge acum la 60 kilometri, ceea ce reprezintă o creștere de aproximativ 50% în comparație cu generația precedentă. Noul BMW 330e va fi disponibil din vara acestui an.

bmw phev

Următorul model este noul BMW X5 xDrive45e. Spre deosebire de BMW 330e, X5 xDrive45e se bazează pe un motor de 3,0 litri, cu șase cilindri în linie. În ajutorul motorului pe benzină vine un motor electric, astfel că puterea maximă combinată este de 394 de cai-putere, atunci când mașina este trecută în modul Sport. Sprintul de la 0 la 100 km/h durează 5,6 secunde, grație și sistemului de tracțiune integrală xDrive. Dar poate mai important decât datele tehnice ce țin de performanțe este autonomia electrică pe care X5 xDrive45e o promite. Mai exact, 80 de kilomteri. Ceea ce, trebuie să spunem, acoperă distanțele zilnice pentru cea mai mare parte a populației. Pe lângă asta, portbagajul mașinii rămâne cât se poate de versatil, cu un volum de 500 de litri. Iar în cazul călătoriilor mai lungi, poți să stai liniștit când vine vorba despre autonomie, căci mașina are în continuare un rezervor de 69 de litri.

bmw phev

Cel mai impozant model din noua gamă PHEV este noul BMW Seria 7. Sub denumirile 745e, 745Le și 745Le xDrive se ascunde o mașină extrem de capabilă și care promite, în același timp, să aibă grijă și de noi, și de mediu. Similar cu X5 xDrive45e, și noul BMW 745e are un motor pe benzină de 3,0 litri și unul electric. Împreună, cele două motoare dezvoltă 394 de cai-putere, iar sprintul de la 0 la 100 km/h durează în jurul a șase secunde. Autonomia electrică variază între 50 și 58 de kilometri, în funcție de tracțiune și de lungimea ampatamentului. Vom afla mai multe detalii despre noua gamă de modele PHEV a celor de la BMW după prezentarea oficială de la începutul lunii martie.

Urmărește și testul nostru video cu noul BMW X5:

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account