Mazda 3 turbo AWD – s-a vărsat fasolea

Mazda 3 turbo AWD nu mai e doar dorința celor care-și doreau mai multă putere, ci un plan de antrenament pentru viitoarele modele Zoom-Zoom.

Chiar dacă am apreciat întotdeauna încăpățânarea celor de Mazda de a construi delicioase motoare aspirate în era supraalimentării și a electrificării, mereu ne-am întrebat ce potențial s-ar ascunde în pântecul unor Mazde echipate cu motoare supraalimentate și tracțiune integrală.

Deși Mazda Japonia și-a dorit să ne suprindă cu această schimbare de filosofie, colegii lor din Mexic au decis că e mai bine să-l pună pe „Miguel” lângă o Mazda 3 și să „verse toată fasolea” despre viitoarea Mazda 3 „turboalimentado”. Având în vedere că s-a aflat despre englezi că pun pesmet în cârnați și despre nemți că pun maimuțe în diesele, asta e o știre care ne dă mari speranțe că lucrurile vor fi mai sănătoase în viitor.

Miguel nu are ciocate, sombrero și chitară, dar are o mustață cât se poate de mexicană. Iar pentru cei care au văzut cel puțin un sezon din Narcos, clipul de mai jos nu mai are nevoie de traducere. Îl puteți vedea cum varsă fasolea despre Mazda 3 turbo AWD chiar aici:

Aflăm de la Miguel că motorul care va echipa viitoarea Mazda 3 turbo AWD va avea o cilindree de 2,5 „litros” și că va dezvolta 227 „caballos de fuerza” și 420 Nm, cuplat la o cutie automată cu șase trepte și „paletas de cambios”. Asta este partea dezamăgitoare a acestei suprize având în vedere că o cutie manuală, atât de încântătoare precum este cea din Mazda 3, s-ar fi potrivit mai bine cu noul temperament.

Nu se știu încă toate cifrele, dar putem bănui că un motor mai mare și mai puternic va aduce sprinturi mult mai rapide decât cele ale motorului aspirat, mai ales dacă automata cu șase trepte îi sare în ajutor. Și, bineînțeles, putem să sperăm că și viitoarea Mazda MX-5 va avea parte de o creștere în putere, ceea ce ar transforma-o din albină în viespe.

Până să ajungem să testăm semi-hothatch-ul Mazda 3 turbo AWD, vă lăsăm cu cele mai importante informații despre actuala Mazda 3. Clipul e mai jos.

Sursa – Mazda Mexic

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account