Premieră mondială pentru Mazda la Geneva

Mazda va prezenta, în premieră mondială, un nou SUV în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Alături de noul SUV își vor face apariția și noua Mazda3, dar și o ediție aniversară a roadster-ului MX-5.

Faptul că Mazda anunță o premieră mondială, printr-un mod, este oarecum o surpriză. Mai puțin surprinzător este faptul că acest nou model este un SUV. În perioada aprilie-decembrie 2018, niponii au comercializat în Europa un număr de 196.000 de modele, în creștere cu 2% față de perioada similară a lui 2017. Totodată, creșeterea a fost susținută de Mazda2 (un plus de 8%), dar și de CX-5, model care a crescut în vânzări cu 15%. Prin urmare, faptul că Mazda prezintă un nou SUV în premieră mondială în cadrul unui salon auto din Europa e și nu prea e o surpriză.

mazda

Noul SUV are la bază design-ul Kodo și este cel de-al doilea model care primește aceste linii după noua Mazda3. De asemenea, modelul va beneficia și de noua platformă, iar sistemele de propulsie vor fi alcătuite din cele mai noi propulsoare SKYACTIV. Printre acestea se numără și noua tehnologie dezvoltată de constructorul nipon care permite motoarelor pe benzină o aprindere prin comprimare.

O altă premieră – europeană însă – va fi ediția aniversară a Mazdei MX-5. Împlinirea a 30 de ani pentru roadsterul japonez duce la o ediție specială ce va fi prezentată inițial pe continetul american, mai exact în cadrul Salonului Auto din Chicago. Acest lucru se întâmplă deoarece acum 30 de ani, în 1989, MX-5 debuta tot în Chicago. De atunci și până în prezent, peste un milion de modele MX-5 au fost comercializate la nivel mondial și mai mult de o treime au fost vândute în Europa.

mazda

Desigur, japonezii aduc și cea mai frumoasă compactă disponibilă pe piață în acest moment. Adică Mazda3, atât în versiune hatch, cât și în versiunea sedan. Iar pentru a completa standul din cadrul Salonului, versiunea 2019 a celui mai vândut model va fi și ea prezentă. Despre ce aduce nou Mazda CX-5 2019 am scris deja aici.

mazda

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account