Mercedes-Benz EQS va fi disponibil în Europa din august 2021, cu autonomie de până la 770 km

Mercedes-Benz EQS va fi dezvăluit în 15 aprilie 2021, iar comercializarea sa va demara în Europa în august. Însă constructorul german ne oferă deja o serie de specificații incitante despre sedanul electric de lux.

În primul rând, Mercedes-Benz EQS vrea să elimine de la începutul discuției anxietatea despre autonomie. În acest sens promite autonomie electrică de până la 770 km (WLTP). Mercedes-Benz EQS va fi propus în versiuni cu pachete de baterii care au capacități utilizabile de 90 sau 107,8 kWh (cu aproximativ 26% mai mult decât în cazul SUV-ului electric Mercedes-Benz EQC).

Sistemul de încărcare permite alimentarea cu până la 200 kW de la stațiile de curent continuu (DC). În acest caz, în 15 minute se acumulează energie suficientă pentru parcurgerea a 300 km. La stațiile care livrează curent alternativ (AC), Mercedes-Benz EQS se poate alimenta cu maximum 22 kW. Iar în piața din Japonia, EQS va fi echipat cu un sistem de încărcare bidirecțional, care permite ca automobilul să livreze la rândul său energie către rețeaua electrică, precum cea de acasă.

Încărcarea bateriei are loc și în timpul condusului, mulțumită sistemului frânare regenrativă. Acesta încarcă bateria pe parcursul frânărilor și decelerărilor. Șoferul poate alege una dintre cele 3 intensități de decelerare. În plus, EQS este echipat și cu sistemul ECO Assist. Acesta folosește sistemele inteligente de asistare a condusului pentru a decelera automat mașina, până la oprire, de exemplu când în fața sa se află un vehicul mai lent sau care staționează.
Consumul eficient de energie este favorizat inclusiv de faptul că EQS are cel mai scăzut coeficient de frecare cu aerul dintre toate automobilele de serie aflate azi pe piață. Acest coeficient Cd este de doar 0,20.

Mercedes-Benz EQS va oferi și un nivel înalt de performanță dinamică. Va debuta cu variante de propulsie electrică a căror putere variază între 245 kW (333 CP) și 385 kW (523 CP). Iar pe lângă acestea va exista și un model EQS de performanță înaltă, care va fi și mai puternic. Mercedes-Benz precizează că modelele EQS 450+ și EQS 580 4MATIC+ au cuplu de 568, respectiv 855 Nm. Viteza lor maximă este limitată la 210 km/h.
Totodată, Mercedes-Benz EQS va fi disponibil în configurații cu un motor sau cu două motoare, oferind tracțiune spate sau integrală. Constructorul german subliniază că răspunsul sistemului de tracțiune integrală asigurat de propulsia electrică este mult mai rapid decât tracțiunea integrală mecanică. Mai exact, cuplul este măsurat de 10.000 de ori pe minut și apoi este ajustat în funcție de condițiile de rulare.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account