Mercedes-Benz EQV – Primul MPV premium electric

Desigur că suntem fascinați de supercar-urile lansate la salonul auto de la Geneva din acest an. Dar, la finalul zilei am vrea să deținem un Mercedes-Benz EQV. Are toate avantajele de versatilitate și confort ale unui MPV, e premium și e capabil să circule peste 400 km folosind doar energie electrică.

Dacă la Geneva ne-a fost prezentat cu statut de concept, Mercedes-Benz EQV va debuta în versiunea de serie în toamnă, la salonul auto de la Frankfurt. Atunci va deveni primul MPV (Multi Purpose Vehicle) premium cu propulsie pur electrică.

Specificațiile preliminare sunt foarte îmbucurătoare. Pachetul de baterii litiu-ion are o capacitate de 100 kWh și asigură o autonomie de până la 400 km. Mulțumită unui sistem de încărcare rapidă, bacteria poate acumula în doar 15 minute energie suficientă pentru parcurgerea a 100 km. Totodată, Mercedes-Benz EQV poate fi încărcat și de la o priză domestică sau prin intermediul panoului special Mercedes-Benz wallbox.

Propulsia este sarcina unui ansamblu compact montat la puntea față, care este format din motorul electric, transmisia cu raport fix, sistemul de răcire și unitatea de control electronic. Motorul electric generează 150 kW (204 CP) și permite o viteză maximă de 160 km/h, astfel că MPV-ul poate fi un cruiser ideal pentru parcurgerea distanțelor lungi pe autostradă.

De altfel, formatul MPV este ideal pentru implementarea propulsiei electrice. Podeaua sa mare poate găzdui un pachet de baterii generos, fără să sacrifice din spațiul util pasagerilor și bagajelor. În acest sens Mercedes-Benz punctează configurațiile variate pe care le poate găzdui habitaclul spațios al lui EQV. Când îi sunt montate 6 fotolii individuale, Mercedes-Benz EQV este un shuttle VIP, transportând pasagerii în confort și liniște.

Dar, EQV poate fi configurat și cu 7 sau 8 scaune, fie ele individuale sau banchetă. Astfel, devine un vehicul ideal pentru familie sau pentru vacanțe.

Destinațiile îndepărtate nu vor fi o grijă pentru utilizatori. Iar în acest sens nu oferă confort doar autonomia de 400 km, ci și serviciile și aplicațiile pe care Mercedes-Benz le va oferi pentru modelul de serie. Constructorul german spune că EQV va fi disponibil și cu un sistem de navigație adaptat modelelor cu propulsie electrică. Acesta va configure traseele luând în considerare resursele de energie de care mai dispune bateria. Utilizatorii vor beneficia și de aplicații prin care vor activa sistemul de climatizare înaintea începerii unei călătorii. Astfel, nu se va consuma din energia bateriei pentru climatizare, în timpul rulării. Va exista și o funcție de plătire fără cash a serviciilor de încărcare la stații publice.

Atât EQV, cât și toate aceste servicii specializate, fac parte din strategia Mercedes-Benz, care dorește ca până în 2022 întregul său portofoliu de modele să fie electrificat.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account