Noua generație Toyota GR 86 debutează ca geamăn al lui Subaru BRZ

Prima generație Toyota GR 86 a fost lansată în 2012 și de atunci a cucerit peste 200.000 de clienți, mulțumită abilităților sportive. Succesorul său duce acum mai departe aceeași rețetă a coupe-ului compact și ușor, cu reflexe agile și tracțiune spate.

Toyota subliniază că noul GR 86 are o rigiditate torsională crescută cu aproximativ 50%, ceea ce a ajutat inclusiv la îmbunătățirea manevrabilității. De asemenea, Toyota se așteaptă ca noul GR 86 să fie cel mai ușor coupe cu 4 locuri din acest segment de piață. Cântărește 1.270 kg, în varianta cu transmisie manuală. Iar dieta sa a inclus un plafon din aluminiu, ceea ce a redus și centrul de greutate. Tot din aluminiu sunt făcute și aripile caroseriei. Iar măsuri suplimentare de reducere a greutății au fost luate și pentru scaunele din față și sistemul de eșapament. În favoarea agilității și a stabilității lucrează și noile elemente aerodinamice, perfecționate în motorsport. Exemple sunt prizele de aer din spoilerul frontal sau pragurile laterale.

Toate aceste optimizări promit că noua Toyota GR 86 are reflexe mai iuți decât un Samurai care a mâncat Wasabi. Și ajută la fructificarea resurselor noului motor boxer cu 4 cilindri. Motorul are cilindree crescută de la 2 litri, la 2,4 litri, și produce 235 CPla 7.000 rpm și 250 Nm la 3.700 rpm. Acesta angrenează roțile punții spate și poate fi cuplat cu o cutie de viteze manuală, sau o transmisie automată (ambele cu 6 trepte). Noua Toyota GR 86 accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,3 secunde, ceea o face clar mai iute de picior decât generația anterioară, care realiza același sprint în 7,4 secunde.

Toyota GR 86 este modelul geamăn cu noul Subaru BRZ. De la acesta preia inclusiv pachetul de sisteme inteligente de asistare a condusului, denumit Subaru EyeSight, care ajută la evitarea coliziunilor sau atenuarea sverității acestora.
Noua generația Toyota GR 86 va fi lansată în Japonia în toamna lui 2021. Coupe-ul va fi comercializat și în Europa, iar mai multe detalii vor fi comunicate pe parcursul acestui an. Specificațiile pentru Europa sunt în curs de omologare.

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account