Noul MPV electric Mercedes-Benz eVito Tourer aduce autonomie de 421 km

Versiunea actualizată a gamei de autovehicule comerciale ușoare Mercedes-Benz Vito este deja disponibilă din luna aprilie, cu motorizări cu 4 cilindri. Iar în curând clienții vor putea opta și pentru varianta cu facelift a modelului Mercedes-Benz eVito Tourer, care beneficiază de o propulsie electrică dezvoltată substanțial.

Mercedes-Benz a lansat în 2018 versiunea electrică a van-ului Vito. La acel moment oferea o baterie de 41,4 kWh. De atunci, constructorul german a urmat un ritm accelerat de creștere a capacității propulsiilor electrice. Astfel, acum echipează MPV-ul eVito Tourer cu o baterie litiu-ion de 100 kWh, din care capacitatea netă este de 90 kWh. Drept urmare, autonomia a crescut la 421 km, consumul fiind de 26,2 kW/h. Așadar, MPV-urile electrice devin o soluție de transport foarte viabilă pentru călătorii lungi. Iar autonomia extinsă se traduce și prin încărcări mai rare, în condițiile în care timpul înseamnă bani mai ales pentru companiile de transport.

Și sistemul de încărcare versatil asigură încărcări rapide. Modelul eVito Tourer poate fi încărcat și de la o priză domestică, au încărcător AC de 11 kW, dar pot fi încărcat și de la stații DC cu până la 110 kW. Concret, când este conectat la o stație de 50 kW, eVito Tourer are nevoie de 80 de minute pentru ca nivelul de încărcare al bateriei sale să crească de la 10% la 80%. Când se încarcă la capacitatea maximă de 110 kW, sunt suficiente mai puțin de 45 de minute pentru o încărcare de la 10% la 80%.

Timpul de încărcare la stații publice sau la wallbox de tip AC cu maximum 11 kW este de până în 10 ore.

Încărcarea bateriei se face inclusiv în mers. În timpul unei depășiri sau în momentul acționării frânei, rotația mecanică este transformată în energie electrică, folosită pentru încărcarea bateriei. Șoferul poate controla intensitatea recuperării energiei, folosind padelele din spatele volanului. De asemenea, modelul Mercedes-Benz eVito Tourer oferă și posibilitatea selectării modului DAuto , caz în care puterea de recuperare a energiei se face adaptându-se la situația din traficul real, cu ajutorul informațiilor primite de la sistemele inteligente de asistare a condusului. De altfel, gama Vito este un etalon de siguranță în segmentul său. Dispune de până la 13 sisteme de asistență, printre care Active Brake Assist, DISTRONIC și oglinda retrovizoare digitală.

Propulsia electrică a lui eVito Tourer dezvoltă 150 kW (204 CP) și un cuplu de 362 Nm. Aceste resurse animează roțile punții față și permit o viteză maximă de 140 km/h (opțional 160 km/h).

Mercedes-Benz eVito Tourer este propus în versiuni de caroserie cu lungimi de 5.140mm sau 5.370 mm. Iar fiindcă pachetul de baterii este amplasat sub caroserie, spațiul util nu este afectat. Împreună cu autonomia de 421 km, aceste specificații transformă eVito Tourer într-un alternativă clară pentru motorizările cu ardere internă, nu doar pentru cei care utilizează MPV-ul pe distanțe scurte, predominant în zone urbane.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account