Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport: mașina de curse construită din materiale organice

Noul Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport trebuie să fie pe „wishlist”-ul oricărui pasionat. Și asta pentru că vine în două versiuni de „echipare”, una dedicată amatorilor și alta dedicată profesioniștilor. În orice caz, e bine de știut că niciuna dintre variante nu are omologare pentru a circula pe drumurile publice.

Față de generația precedentă, noul Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport vine cu un plus de 40 de cai-putere. Astfel, motorul boxer, cu șase cilindri, de 3,8 litri te lovește acum cu 425 de cai-putere la 7.500 de rotații pe minut. Momentul motor maxim are aceeași valoare numerică. Adică 425 Nm. Dar la 6.600 de rotații pe minut. Prin urmare, noul Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport ar trebui să facă minuni pe circuit. Mai ales că mașina cântărește doar 1.320 de kilograme. Puterea este transmisă roților spate prin intermediul unei cutii cu dublu ambreiaj și șase trepte. Tot puntea spate beneficiază de aportul unui diferențial mecanic, cu alunecare limitată, și care are o sarcină dificilă. Și anume de a se asigura că anvelope Michelin care îmbracă jantele pe 18 inch pun puterea pe asfalt cât mai eficient posibil. Și pentru că tot am ajuns la eficiență, noul Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport este prima mașina de curse – produsă de uzină – care folosește materiale organice în construcția sa. Printre elementele fabricate din această compoziție organică se numără, de exemplu, portiere față. Dar noul GT4 Clubsport te cucerește cu alte lucruri.

Noul Porsche 718 Cayman GT4 Clubspor

Practic, noul Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport poate fi dus pe circuit din secunda în care ți-a sosit. Este o mașină construită de Porsche pentru circuit și are toate omologările FIA pentru a putea concura în diferite campionate. Cușca de siguranță, scaunele RECARO, trapa din plafon pentru ieșire în caz de urgență, sistemul de trei cricuri hidraulice, precum și extinctoarele omologate, toate sunt elemente pe care ți le dorești pentru o mașină de curse sau de circuit. În versiunea de bază – numită „Trackday” – noul Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport este destinat amatorilor care vor pur și simplu să se distreze pe circuite. Mașina este echipată cu ABS, ESC și control al tracțiunii pentru a te menține în siguranță. Desigur, sistemele pot fi decuplate. În echiparea „Trackday” intră și un extinctor manual, dar și un rezervor de combustibil de 80 litri, omologat FIA. În plus, mașina poate fi servisată la orice centru autorizat Porsche. Iar asta înseamnă mai puține bătăi de cap și, teorietic, costuri de exploatare mai scăzute. Prețul pentru noul GT4 CLubsport, în versiunea „Trackday” pleacă de la 134.000 de euro, plus TVA.

Noul Porsche 718 Cayman GT4 Clubspor

În versiunea de top – „Competition” – suspensia are trei trepte de reglaj, rezervorul este de 115 litri, iar repartitorul forței de frânare pe axe este și el și prezent. Volanul cu sistem quick-release este preluat de la mai marele 911 GT3 R și are integrate câteva comenzi esențiale, așa cum este limitatorul de viteză pentru zona boxelor. Sistemul de frânare, pentru ambele versiuni, vine cu discuri din oțel, ventilate, cu diametrul de 380 mm, cu șase pistonașe și plăcuțe de frână destinate cometițiilor. Prețul pentru versiunea „Competition” este de 154.000 de euro, plus TVA.

Componentele electrice, incluzând aici display-ul, sunt furnizate, în parte, de COSWORTH. Evident, există un sistem de cronometrare, unul de monitorizare a presiunii din anvelope și, foarte important, un sistem de aer condiționat. Noul Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport va putea fi livrat potențialilor clienți începând cu luna februarie a acestui an.

Dacă te interesează și care e legătura dintre un schimbător de viteze și barbă, aruncă un ochi pe clipul de mai jos:

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account