Preț Toyota bZ4X în România: echipări, motorizări și Programul Rabla Plus

Toyota bZ4X este disponibilă în România cu preț de la 49.990 de euro cu TVA inclus. SUV-ul este oferit cu două motorizări 100% electrice, în versiuni cu tracțiune la puntea față sau integrală.

SUV-ul electric a fost proiectat de Toyota Motor Corporation (TOYOTA) în parteneriat cu Subaru Corporation (SUBARU). Și este construit pe o noua platformă tehnică e-TNGA, concepută special pentru autoturisme pur electrice.

Preț Toyota bZ4X cu 204 CP și tracțiune 4×2

Motorizare și autonomie

Modelul de bază este configurat cu un motor electric la puntea față, care generează 204 CP (150 kW) și cuplu de 266 Nm. Cu aceste resurse atinge viteza maximă de 160 km/h. Și accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,5 secunde.
Atât modelul cu tracțiune 4×2, cât și cel 4×4, sunt echipate cu o baterie litiu-ion a cărei capacitate de stocare este de 71,4 kWh. În cazul versiunii cu 204 CP și tracțiune față, Toyota bZ4X are autonomie estimată în ciclul mixt WLTP de până la 513 km. Consumul energetic mixt WLTP este de 14,4 – 16,6 kWh/100 km.

Timpi de încărcare

Toyota bZ4X poate fi încărcată de la surse AC (curent alternativ) cu până la 7 kW. Iar de la stațiile DC (curent continuu) se poate alimenta cu 150 kW. Când este conectată la o stație cu asemenea putere, durează 30 de minute pentru ca bateria lui Toyota bZ4X să se încarce de la 0 la 80% din capacitatea ei.

Prețuri, echipări și oferte prin Programul Rabla Plus

Toyota bZ4X este propusă în România în patru variante de echipare. Modelul de bază are echiparea DYNAMIC, iar în configurația cu un motor și tracțiune 4×2 costă de la 49.990 de euro cu TVA. Aceeași configurație a propulsiei, dar cu echipare EXCLUSIVE are preț de la 54.460 de euro cu TVA inclus. Urmează echiparea LUXURY, de la 56.930 de euro cu TVA. Și versiunea de top LUXURY STYLE, de la 58.280 de euro cu TVA.

Prețurile prin Programul Rabla Plus încep de la 38.590 de euro cu TVA, pentru modelul de bază, cu echipare DYNAMIC, 204 CP și tracțiune la puntea față.

Dotări standard

Toyota bZ4X vine echipată cu o listă generoasă de dotări pentru confort, infotainment și siguranță, cuprinsă în echiparea de bază DYNAMIC.

Confort și utilitate

O dotare standard utilă pentru eficientizarea consumului de energie este pompa auxiliara de încălzire a habitaclului. Totodată, sistemul de aer condiționat automat are reglaj pe două zone, iar volanul și scaunele din față au funcție de încălzire. Tapițeria standard a scaunelor este din stofă.

Bancheta din spate este rabatabilă și fracționabilă în raport 60:40, ceea ce aduce un plus de utilitate, pe lângă volumul de 452 litri al portbagajului.

Infotainment

Sistemul infotainment standard cuprinde instrumentar de bord cu ecran TFT color de 7 inch și ecran multimedia de 8 inch. De asemenea, diverse funcții pot fi controlate prin comenzi vocale (Smart Voice). Sistemul de navigație conectată beneficiază timp de 4 ani de actualizare bazată pe cloud. Toyota bZ4X are standard și integrare wireless pentru smartphone, sistem Bluetooth Handsfree și sistem audio cu 6 difuzoare.

Sisteme pentru siguranță și asistarea condusului

Încă din echiparea de bază DYNAMIC, Toyota bZ4X are inclusiv airbag central între scaunele din față. Acesta nu permite șoferului și pasagerului din față să se lovească între ei în timpul unei coliziuni laterale. Desigur, nu lipsesc airbag-urile frontale și airbag-urile laterale atât pentru șofer și pasagerul din față, cât și pentru pasagerii din spate.
Tot în dotarea de bază, Toyota bZ4X are sisteme pentru asistarea la coborârea unei pante și la plecarea din rampă. Există și sistem care asistă virarea de urgență pentru evitarea unei coliziuni.

Lista continuă cu sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere și Cruise Controlul Adaptiv. De asemenea, Toyota bZ4X are sistem care nu doar avertizează la părăsire benzii fără semnalizare prealabilă, ci și corectează automat direcția pentru a se păstra banda de rulare.

Totodată, sistem de siguranță Pre-Impact frânează automat pentru evitarea sau atenuarea coliziunilor frontale. Acesta detectează vehicule, dar și pietoni, cicliști și motocicliști (pe timp de zi). În plus, sistemul Pre-Impact detectează mașinile și motocicletele care vin din sensul opus. Și are funcții pentru evitarea accidentelor când se traversează o intersecție, sau când se virează în intersecție.

Tot în prețul de bază este inclusă și camera video pentru mersul în marșarier.

Garanții Toyota

Garanția oferită pentru autovehiculele Toyota este de 6 ani sau 200.000 km în funcție de primul termen atins. Garanția Electric Battery Care oferită pentru bateria automobilelor electrice Toyota este de până la 10 ani.

Cei pana la 10 ani de garantie a bateriei sistemului de tractiune electric sunt compusi din:
– programul standard de garanție al sistemului de propulsie electrică Toyota, adică 8 ani sau 160.000 km (în funcție de primul termen atins)
– programul suplimentar care extinde garanția bateriei cu 2 ani și este oferit opțional contracost

Aceste garanții însoțesc ambele variante de motorizare a SUV-ului TOYOTA bZ4X.

Preț Toyota bZ4X cu 218 CP și tracțiune 4×4

Motorizare și autonomie

Cei care optează pentru versiunea cu 218 CP (160 kW) a modelului Toyota bZ4X beneficiază de avantajele tracțiunii electrice. Aceasta este asigurată de faptul că SUV-ul are câte un motor electric la fiecare punte. Ambele motoare generează cuplu de câte 168 Nm. Drept urmare, modelul 4×4 demarează de la 0 la 100 km/h în 6,5 secunde. Viteza de top este limitată tot la 160 km/h, ca și în cazul modelului cu tracțiune doar la puntea din față.

Versatilitatea sistemului de tracțiune integrală este completată de garda la sol destul de permisivă, de 208 mm.

Bateria de 71,4 kWh promit în cazul modelului cu tracțiune 4×4 autonomie de până la 467 km. Iar consumul energetic mixt este de 15,9 – 17,9 kWh/100 km (conform măsurătorilor WLTP).

Timpii de încărcare sunt identici cu ai modelului 4×2.

Prețuri Toyota bZ4X 4×4

Modelul cu 218 CP poate fi comandat în România cu prețuri de la 52.780 de euro cu TVA, pentru echiparea de bază DYNAMIC. De la 57.250 de euro cu TVA este propusă Toyota bZ4X cu echipare EXCLUSIVE. Pentru echiparea LUXURY prețurile încep de la 59.730 de euro cu TVA. Iar pentru echipare LUXURY STYLE se percep prețuri de la 61.070 de euro cu TVA.

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account