Preț Volkswagen ID.7 în România: de la 53.335 euro, cu autonomie de 621 km

Volkswagen ID.7 este înlocuitorul cu propulsie pur electrică a modelului Passat. Iar acum poate fi comandat și în România cu o primă variantă de propulsie încărcată de la priză.

Preț Volkswagen ID.7 Pro

Pentru început Volkswagen ID.7 este disponibil în România în echipare Pro, cu baterie a cărei capacitate utilizabilă este de 77 kWh. Astfel, promite autonomie de 621 km, în regim combinat. Volkswagen ID.7 Pro are tracțiune la puntea din spate, asigurată de un motor electric care generează 286 CP (210 kW) și 550 Nm. Cu aceste resurse, ID.7 atinge o viteză maximă de 180 km/h.

Prețurile lui Volkswagen ID.7 Pro pornesc în România de la 53.335 euro, cu TVA inclus. Dar fiind un model pur electric va beneficia și de subvențiile oferite prin Programul Rabla Plus.

Lista de dotări standard a modelului Volkswagen ID.7 Pro include jante de 19 inch, faruri LED (cu sistem de activare automată a fazei lungi), lumini ambientale în interior cu 10 opțiuni de culoare, scaune față încălzite, care au reglaj manual pe verticală, banchetă rabatabilă. Sistemul infotainment standard cuprinde head-up display, sistem de recunoaștere a comenzilor vocale, conectivitate pentru smartphone prin Apple CarPlay și Android Auto. Și lista de sisteme inteligente pentru siguranță este cuprinzătoare. Include cruise control adaptiv, sistem de frânare automată pentru evitarea coliziunilor frontale cu vehicule, bicicliști și pietoni. Când iese în marșarier dintr-un spațiu de parcare ID.7 își avertizează șoferul dacă prin spatele său urmează să treacă un vehicul. De asemenea, ID.7 are și sistem care asistă siguranța pentru a evita coliziunile când se fac manevre de întoarcere pe banda opusă.

Puteți descoperi toate detaliile despre prețurile și dotările modelului ID.7 în configuratorul din site-ul oficial volkswagen.ro.

Un motor, două variante de baterie și autonomie de până la 700 km

Modelul ID.7 este construit pe platforma tehnică modulară a grupului Volkswagen. Și este oferită, cel puțin la începutul carierei, doar cu o singură variantă de motor electric. Acesta dezvoltă 286 CP (210 kW) și 550 Nm, resurse pe care le trimite către roțile punții din spate. Astfel, este cel mai puternic motor electric disponibil până acum pentru un model din familia Volkswagen ID. Acest motor a fost dezvoltat cu implicarea centrului Volkswagen Group Components din Kassel (Germania), unde și este produs. Iar modelele ID.7 destinate pentru Europa și America de Nord vor fi produse în Emden (Germania).

Volkswagen spune că acest motor este oferit indiferent de varianta de baterie aleasă de clienți. Însă nu se menționează capacitatea bateriei. În schimb Volkswagen promite că autonomiile lui Volkswagen ID.7 vor ajunge până la 700 km (WLTP).

Volkswagen ID.7 va fi oferit în variante Pro și Pro S. Modelul Pro are baterie cu o capacitate brută de 82 kW (77 kW net) și are sistem de încărcare cu o putere de 170 kW (de la surse DC). Autonomia în această configurație ajunge la 615 km (WLTP). Dacă se alege varianta Pro S bateria are capacitate brută de 91 kW (86 kW net), iar puterea de încărcare este de până la 200 kW (de la stații de curent continuu – DC). În acest caz bateria se încarcă de la 10 la 80% din capacitatea sa în circa 25 de minute. Autonomia lui Volkswagen ID.7 Pro S poate ajunge chiar și la 700 km (WLTP).

O nouă interfață digitală pentru postul de conducere

Volkswagen ID.7 va beneficia și de un nou sistem infotainment. Acesta integrează un nou sistem de afișare a informațiilor variate pe parbriz, care include și funcția de realitate augmentată. Exemple sunt săgețile dinamice ale indicațiile afișate pe parbriz de sistemul de navigație.

Nu lipsește un sistem evoluat pentru recunoașterea comenzilor vocale. Acesta se activează prin pronunțarea „Hey Volkswagen” înainte de rostirea comenzilor de către șofer sau pasageri.

Un alt element nou esențial pentru interfața digitală este ecranul tactil cu diagonală de 15 inch (adică 38 cm). Toate comenzile pentru climatizare sunt acum mutate pe acest ecran digital. Baza ecranului este puțin curbată, iar acolo sunt gradajele discrete pentru reglarea temperaturii. Mai exact, pe aceste gradaje iluminate se face o mișcare de alunecare cu degetul, la fel ca pe ecranul telefonului mobil.

Sistem de climatizare adaptiv

Nu doar propulsia lui Volkswagen ID.7 a fost concepută pentru eficiență. Ci și sistemul de climatizare.
Când șoferul se apropie de ID.7, mașina îl detectează datorită cheii de contact. Și pornește automat sistemul de climatizare pentru a răci habitaclul dacă afară e cald, sau pentru a-l încălzi pe timp de iarnă, de exemplu. Astfel, reglarea temperaturii începe chiar înainte ca șoferul să se așeze la volan.

De asemenea, sistemul de climatizare are guri de ventilație „inteligente”. Volkswagen le numește așa deoarece acestea se adaptează pentru a distribui aerul pe suprafețe cât mai mari și cât mai repede. Sau, când există pasageri în mașină aerul este suflat în special către aceștia. Aceste funcții sunt afișate pe ecranul tactil de 15 inch, prin intermediul căruia șoferul sau pasagerii pot regla sistemul de climatizare. În plus, reglajele acestor funcții pot fi salvate și personalizate pentru fiecare utilizator al mașinii.

Nu în cele din urmă, sistemul de climatizare poate fi controlat și prin comenzi vocale. De exemplu, șoferul spune „Hey Volkswagen, my hands are cold!” („Hey Volkswagen, am mâinile reci!”). Iar mașina știe să pornească automat funcția de încălzire a volanului. Și, simultan, gurile de ventilație direcționează aerul suflat către volan.

ID.7 și ID.2 completează gama de modele pur electrice a mărcii Volkswagen

Volkswagen ID.7 este primul model cu propulsie pur electrică pe care marca germană îl propune pentru segmentul mediu. Comercializarea în Europa și China demarează în toamna lui 2023, iar din 2024 Volkswagen ID.7 va fi lansat și în America de Nord.

Thomas Schäfer, CEO al diviziei Volkswagen pentru autoturisme de pasageri, subliniază rolul modelului ID.7 în strategia prin care se țintește dominarea pieței de mașini electrice: „Până în 2026 vom oferi în Europa cea mai amplă gamă de modele electrice dintre toți constructorii auto – începând cu modele de bază care costă de la sub 25.000 euro și până la ID.7,care va fi noul model de top din familia ID. Scopul nostru este să ajungem la o cotă de piață de 80% în segmentul mașinilor electrice din Europa, până în 2030. Fiindcă din 2033 Volkswagen va produce în Europa doar vehicule electrice.”

Modelul Volkswagen electric cu prețuri care încep de la mai puțin de 25.000 de euro este ID.2, adică „Polo electric”. Iar Volkswagen a anunțat că pregătește un model electric și mai mic, care va costa chiar mai puțin de 20.000 de euro. Acesta ar putea fi urmașul lui e-UP!. Iar un nou SUV compact electric va fi lansat în 2026.

În clipul video de mai jos puteți vedea și testul nostru cu Volkswagen ID.3:

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account