SUV-ul electric Mercedes-Benz EQB va fi produs din 2021 în Ungaria și China

Mercedes-Benz EQB a debutat la Auto Shanghai 2021 și completează gama de SUV-uri electrice ale constructorului german.

Producția lui Mercedes-Benz EQB va demara în 2021. Acesta va fi construit atât la uzina Mercedes-Benz din Kecskemét, Ungaria, cât și de joint venture-ul BBAC în Beijing, China, pentru piața locală. Modelele produse la Kecskemét vor fi livrate la nivel internațional. După lansarea din acest an în Europa și China, EQB va fi disponibil și în SUA, din 2022.

În China, EQB este lansat în varianta de top cu echipare AMG Line și propulsie de 215 kW (292 CP). Clienții din Europa vor putea alege modelul EQB încă de la debut în configurații diverse, cu tracțiune la puntea față sau integrală și puteri de până la peste 200 kW (272 CP). Modelele pentru Europa vor avea pachet de baterii de 66,5 kWh, care sunt produse la uzinele Daimler din Kamenz (Germania) și Jawor (Polonia). Gama va fi completată ulterior și cu o variantă cu autonomie extinsă, dar pentru moment Mercedes-Benz ne oferă drept reper autonomia de 419 km (WLTP) a modelului european EQB 350 4MATIC.

Sistemul de încărcare permite alimentarea cu o capacitate de 11 kW de la stații AC și cu 100 kW de la stații DC. La stațiile rapide poate reîncărca bateria de la 10 la 80% din capacitate în puțin peste 30 de minute.
Desigur, Mercede-Benz EQB folosește și frânarea regenerativă, pentru a încărca bateria și în timpul decelerărilor. În acest sens dispune de sistemul ECO Assist, care adaptează intervenția frânării regenerative folosind informațiile de la sistemul de navigație, sistemul de recunoaștere a semnelor de trafic. La fel, senzorii mașinii îi dictează să decelereze din timp când se apropie de o mașină care circulă mai încet sau este staționară.
Opțional, sistemul de navigație dispune de așa-zisă „inteligență electrică”. Mai exact, calculează continuu și adaptează estimările și traseele pentru cel mai eficient consum de energie și pentru a prevedea oprimi la stațiile de alimentare. Sunt luate în calcul schimbările de trafic, stilul de condus al șoferului, vremea și topografia traseului parcurs. Totodată, sistemul de navigație cu inteligență electrică are grijă să ajusteze temperatura baterie înainte de oprirea planificată la o stație de încărcare. Astfel, temperatura bateriei este la nivelul optim pentru o încărcare cât mai rapidă.

Mercedes-Benz EQB va fi disponibil în Europa în versiuni cu 5 sau 7 locuri. Cele două scaune din al treilea rând acomodează pasageri cu înălțimea de până la 1,65 m și ambele locuri au sisteme de ancorare pentru scaune de copii. De asemenea, airbag-urile cortină se umflă și la nivelul locurilor din al treilea rând. Bancheta din al doilea rând de locuri are spătare care pot fi înclinate, iar opțional aceasta poate și glisa 140 mm, ceea ce crește spațiul din portbagaj cu 190 litri. Modelele configurate cu 5 locuri au spațiu util cu volum între 495 și 1.710 litri (cu bancheta rabatată). Cele cu 7 locuri oferă între 465 și 1.620 litri.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account