VIDEO: A treia generație Nissan Qashqai debutează cu noi motorizări electrificate

De la debutul din 2007 al primei sale generații, Nissan Qashqai a cucerit peste 3 milioane de clienți în piața din Europa. Este astfel un etalon în segmentul SUV/crossover. Iar a treia generație debutează cu un nivel avangardist de tehnologie și design, pentru a continua această carieră de succes.

Estetica sa a fost trasată de studioul de design al mărcii Nissan din Londa. Iar partea tehnică a fost proiectată de centrul Nissan din Cranfield, Bedfordshire (UK). SUV-ul a fost dezvoltat pe baza noii platforme CMF-C a alianței Renault Nissan. Iar avantajele se reflectă pe toate coordonatele.

Noul Nissan Qashqai a câștigat un plus de 20 mm la nivelul ampatamentului, având lungimea caroseriei crescută cu 35 mm. Drept urmare, spațiul pentru genunchii pasagerilor din spate a crescut cu 28 mm, până la 608 mm. Qashqai s-a înălțat cu 25 mm și este cu 32 mm mai lat. Iar spațiul la nivelul capului a crescut cu 15 mm atât pentru pasagerii din față, cât și pentru cei din spate. Pe lângă evoluția dimensiunilor, prestanța lui Nissan Qashqai este amplificată și de faptul că poate fi echipat pentru prima oară și cu jante de 20 de inch.

Volumul portbagajului a fost mărit cu 50 de litri, iar podeaua sa este mai joasă cu 20 mm, mulțumită configurației noii suspensii. De asemenea, mai ales părinții vor aprecia că acum ușile din spate ale lui Qashqai se deschid la 90 de grade, făcând mai ușor accesul și montarea scaunelor pentru copii.

Personalitatea noului Qashqai este una care denotă avangardism. În acest sens farurile subțiri și angulare joacă un rol esențial. Ele dispun de tehnologie LED Matrix și încadrează o grilă frontală crescută în dimensiuni. Lumina proiectată de aceste faruri este împărțită în câte 12 fascicule, care se sting și se aprind adaptându-se la traficul întâlnit. Totodată, aspectul modern al lui Qashqai poate fi personalizat cu cele 11 opțiuni de culoare pentru caroserie, precum și 5 combinații bicolore.

La interior iese în evidență interfața digitală care a evoluat substanțial. Instrumentarul de bord este acum un ecran TFT de 12,3 inch, a cărui grafică este configurabilă. Indicațiile de la sistemul de navigație sunt afișate atât de instrumentarul de bord digital, cât și de noul sistem head-up display color de 10,8 inch, care proiectează informațiile pe parbriz. Nissan subliniază că acesta este head-up display-ul cu cea mai mare suprafață de afișare din segmentul lui Qashqai. În centrul planșei de bord se află un ecran tactil de 9 inch. Iar sistemul infotainment Nissan Connect oferă conectivitate extinsă. Este compatibil cu Android Auto și Apple CarPlay (wireless). Totodată, Nissan Qashqai se poate conecta cu device-uri din casa proprietarului su, precum Google Assistant sau Amazon Alexa. Astfel, șoferul poate trimite destinații de navigare către automobil vorbind cu device-urile inteligente din domiciliu. Nu lipsește aplicația NissanConnect Services, prin care se pot controla de la distanță diverse funcții, inclusiv blocarea/deblocarea portierelor, activarea farurilor sau a claxonului.

Până în 2024, Nissan dorește ca 50% din vânzările sale în Europa să fie mașini cu propulsii electrificate. De aceea, noul Qashqai este oferit cu propulsorul mild hybrid 1.3 DiG-T, precum și cu propuslia electrificată e-POWER, care își face astfel debutul în Europa.

Motorul 1.3 DiG-T a fost actualizat cu 50 de componente noi și este oferit în variante cu 138 sau 156 CP. Tracțiunea integrală este oferită doar pentru alternativa cu 156 CP și transmisie Xtronic. Dar ambele versiuni de putere ale motorului 1.3 DiG-T pot fi configurate și cu tracțiune la o singură punte și cutie de viteze manuală. Sistemul mild hybrid de 12 volți al motorizărilor 1.3 DiG-T susține multiple funcții care eficientizează consumul de combustibil. În timpul frânărilor încarcă bateria suplimentară litiu-ion, care susține funcțiile de rulare la liber, cu motorul oprit temporar când sarcinile sunt scăzute. De asemenea, Qashqai oprește automat motorul când mașina rulează la liber cu viteze sub 18 km/h.

În cazul propulsiei e-POWER angrenarea roților se face de către un motor electric. e-POWER integrează un motor pe benzină de 1,5 litri cu 154 CP și include o baterie litiu-ion, un generator de putere, un invertor și un motor electric de 140 kW (190 CP). Motorul pe benzină este utilizat doar pentru a ajuta la generarea energiei electrice.

Practic, Nissan Qashqai e-POWER rulează precum un automobil electric. Astfel se poate conduce în multe cazuri folosindu-se doar pedala de accelerație (mai ales în trafic aglomerat). Sistemul de frânare regenerativă face ca decelerările să fie suficient de intense, dar cursive, încât frâna trebuie călcată doar când e nevoie de decelerări mai ferme.

Qashqai s-a remarcat și în trecut pentru ținuta de drum. Iar Nissan promite că noua generație oferă standarde și mai rafinate. Sistemul de direcție asistată electric are un răspuns mai precis și oferă mai mult feedback. Suspensiile pot fi Macpherson la ambele punți. Pentru modelele cu jante de 20 de inch și tracțiune integral puntea spate este de tip multi-braț. Însă în cazul modelelor cu tracțiune la o singură punte și jante de maximum 19 inch puntea spate este cu bară de torsiune.

Sistemul de tracțiune integrală este și el mai versatil și mai rapid în răspuns.Oferă modurile de reglaj Standard, ECO, Sport, Snow și Off-Road. Iar intervenția lui în cazul derapării roților este mai promptă. Acționează în aproximativ 0,2 secunde.

Nissan Qashqai aduce și un plus consistent de siguranță. Este echipat cu airbag care se umflă între scaunele din față, pentru ca șoferul și pasagerul să nu se lovească la nivelul capului în momentul unei coliziuni laterale. Din echiparea standard fac parte airbag-urile frontale, precum și airbag-urile laterale și cele de tip cortină. Totodată, sistemele de asistare a condusului au funcții avansate.

Sistemul ProPILOT cu Navi-Link nu menține doar o viteză presetată de șofer sau o distanță sigură în raport cu vehiculul din față. Ci știe și să reducă automat viteza de rulare înainte de intrarea în viraje mai strânse. Qashqai înceținește și se adaptează la limitările de viteză. În acest scop ia în calcul informațiile de la sistemul de navigație și citește cu o cameră semnele de circulație. De asemenea, Nissan Qashqai știe să își corecteze direcția pentru a nu părăsi banda de circulație, inclusiv când detectează un alt vehicul în unghiul mort. Și frânează automat când detectează o posibilă coliziune cu un automobil din față, sau cu un obstacol aflat în spatele său când face manevre în marșarier.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account