VIDEO: Cei 200 CP ai lui Ford Puma ST se simt ca acasă pe Transfăgărășan

Ford Puma ST este primul SUV al diviziei Ford Performance construit în Europa. Iar România are un motiv de mândrie special în acest sens, fiindcă, Ford Puma ST va este produs la uzina din Craiova. Mai mult de atât, modelul ST debutează drept cel mai puternic automobil produs în serie în România. 

Producția de serie a lui Ford Puma ST va începe la Craiova în octombrie 2020. Micul SUV de performanță va utiliza motorul EcoBoost de 1,5 litri, cu 3 cilindri. Acest propulsor din aluminiu dispune de turbocompresor, are o pompă de injecție combustibil de înaltă presiune, precum și sistem de deschidere variabilă a camelor pe admisie și evacuare (Variable Cam Twin). Livrează 200 CP la 6.000 rpm și un cuplu maxim de 320 Nm între 2.500 rpm și 3.500 rpm. Motorul este cuplat la o transmisie manuală cu 6 trepte și permite un demaraj 0-100 km/ h în doar 6,7 secunde și o viteză maximă de 220 km/h, în condițiile în care SUV-ul de dimensiuni compacte are jante din aliaj de 19 inch.

Ca parte a pachetului opțional Performance, Ford Puma ST poate beneficia și de sistemul Launch Control, care permite obținerea celor mai rapide demaraje.

Însă motorul știe să ofere și eficiență sporită. Deși are doar 3 cilindri, dispune de tehnologia care oprește automat livrarea combustibilului și funcționarea supapelor pentru unul dintre cilindrii motorului. Acest lucru se întâmplă, de exemplu, la viteze de croazieră. Ford explică: „Tehnologia poate decupla sau cupla un cilindru în 14 milisecunde – de 20 de ori mai rapid decât durează să clipești – economisind combustibil și contribuind la un consum de 6,0 l / 100 km și emisiile de CO2 de 134 g / km NEDC (6,9 l / 100 km și 155 g/km WLTP). De asemenea, un filtru de particule cu greutate redusă diminuează eficient gazele de evacuare.”

Totodată, Ford Puma ST este primul model Ford Performance prevăzut cu un mod de rulare Eco. De altfel, șoferul poate selecta mai multe moduri de rulare, care reglează răspunsul motorului, controlul tracțiunii, sistemul de control electronic al stabilității (ESC), sunetul evacuării și servodirecția asistată electronic (EPAS). Pe lângă modul Normal, se poate selecta Eco, Sport sau Track. Desigur, Eco ajustează răspusul motorului și pedalei de accelerație pentru un consum de combustibil cât mai eficient. La celălalt pol al reglajelor se află modul Track, în care controlul tracțiunii este dezactivat iar intervențiile sistemului ESC sunt mai puțin insistente. În plus, pachetul ESC cu trei moduri de funcționare îi va ajuta pe șoferi să aleagă între o intervenție completă a sistemului, un mod permisiv cu intervenții limitate și o dezactivare completă.

Abilitățile dinamice ale lui Ford Puma ST sunt susținute de un spectru impresionant de tehnologii menită să amplifice plăcerea condusului și precizia.

Ford Puma ST este primul SUV de mici dimensiuni din Europa care este oferit cu diferențial mecanic cu alunecare limitată (LSD). Acesta este propus opțional și distribuie cuplul către roata cu cea mai bună aderență. Diferențialul lucrează împreună cu sistemul Torque Vectoring Control, care îmbunătățește aderența și reduce subvirarea prin aplicarea forței de frânare la roata din față din interiorul virajului.

Bara de torsiune a suspensiei spate este întărită cu peste 40% comparativ cu Fiesta ST și 50% comparativ cu Ford Puma standard. De asemenea, la comportamentul dinamic al versiunii ST contribuie arcurile suspensiei, care au coeficient de elasticitate variabil, și sistemul de direcției cu raport mai rapid cu 25% decât al modelului Puma standard. Controlul este asigurat și de sistemul de frânare. Diametrul dscurilor din față este mărit cu 17% în comparație cu specificațiile standard ale modelului Puma. Astfel, au 325 mm. Iar discurile de la roțile din spate au diametru de 271 mm.

Cu asemenea specificații, este cât se poate de firesc faptul că Ford Puma ST va fi expus în premieră pe esplanada de la Cluj Arena, în contextul evenimentului Transilvania Rally 2020 organizat în 25-26 septembrie la Cluj Napoca.

La fel, pentru a marca debutul public al Puma ST, echipa Ford a filmat mașina pe emblematicul Transfăgărășan:

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account