VIDEO: Citroën C5 X este dezvăluit cu propulsie plug-in hybrid de 225 CP

Citroën C5 X debutează drept noul vârf de gamă al constructorului francez și aduce design și tehnologii de avangardă.

Caroseria sa propune un hibrid între eleganța unui sedan și utilitatea unui break, amintind de profilul modelelor Citroën CX. Însă garda la sol este mai generoasă decât a unui sedan, ceea ce va atrage clienții care doresc și avantajele oferite de obicei de un SUV. Citroën C5 X măsoară 4.805 mm lungime, 1.865 mm lățime și 1.485 mm înălțime, astfel că se înscrie în segmentul D, adică în rândul modelelor de clasă mare. Ampatamentul său de 2.785 mm asigură spațiu generos pentru pasagerii din spate, iar portbagajul de 545 litri oferă loc pentru bagaje numeroase în călătoriile făcute în vacanță alături de familie.

Citroën C5 X pune un accent deosebit și pe confortul pe care îl oferă. Astfel, este echipat cu suspensiile Citroën Advanced Comfort. Iar modelele cu propulsie plug-in hybrid beneficiază de variantă activă a suspensiilor Citroën Advanced Comfort, care permite selectarea a 3 moduri de reglaj. Acest sistem de suspensii active folosește perne hidraulice progresive, care relaxează și mai mult amortizarea, pentru a estompa denivelările din carosabil.
Confortul este sporit și de izolarea fonică asigurată de faptul că atât geamurile din față, cât și cele din spate sunt laminate. În plus, Citroën C5 X este echipat și cu scaune Advanced Comfort.

Liniștea și confortul din timpul rulării sunt și mai elevate în cazul modelului Citroën C5 X echipat cu motorizare ë-Comfort. Aceasta dispune de un sistem de propulsie plug-in hybrid de 225 CP, care promite autonomie electrică de peste 50 km și poate rula în regim electric cu viteze de până la 135 km/h.
Pentru moment Citroën se rezumă la a ne spune că motorizările lui C5 X vor fi pe benzină și plug-in hybrid. Mai multe detalii despre gama de propulsii urmează să fie anunțate. Cert este că Citroën C5 X va fi comercializat din a doua jumătate a lui 2021.

Experiența de la volanul lui Citroën C5 X este definită și de interfața digitalizată și de sistemele inteligente de asistare a condusului. Planșa de bord include un instrumentar de bord digital și un ecran central tactil de 12 inch. Acestea sunt completate de un nou sistem head up display cu afișaj extins. Acest sistem Extended Head Up Display este color și proiectează pe parbriz o varietate de informații, de la viteza de rulare, până la indicațiile navigației și apelurile telefonice. Totodată, interacțiune cu Citroën C5 X se face și prin sistemul de recunoaștere a comenzilor vocale, care funcționează ca un asistent personal al șoferului.

Sistemul infotainment al lui Citroën C5 X se actualizează în timp real over-the air și transpune meniul smartphone-ului pe ecranul central din planșa de bord, fără cablu, ci prin conexiune wireless. Desigur, nu lipsește încărcarea wireless pentru smartphone.
Siguranța și confortul în timpul rulării sunt asigurate de sistemele care oferă funcții de condus semi-autonom de Nivel 2, conform legislației în vigoare. Citroën C5 X are sistem Highway Driver Assist, care combină cruise controlul adaptiv cu funcție Stop & Go și sistemul de menținerea automată a benzii de rulare. Astfel, Citroën C5 X își menține singur o viteză și o distanță sigură în raport cu celelalte mașini din trafic și îți corectează traiectoria pentru a se încadra între marcajele benzii de rulare.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account