[VIDEO] McLaren GT – Un supercar cu simț practic

McLaren GT este un mix exotic între performanțele unui supercar și confortul și utilitatea pe care le oferă un Grand Tourer în călătoriile lungi.

Inima sa este un V8 twin-turbo de 4 litri, care livrează 620 CP și 630 Nm între și 5.500 și 6.500 rpm. 95% din cuplu strunit prin transmisia cu 7 trepte este disponibil între 3.000 și 7.250 rpm. Beneficiind și de o funcție “launch start” și cântărind doar 1.530 kg (cu lichide și 90% ), datorită structurii sale din carbon, McLaren GT sprintează de la 0 la 100 km/h în 3,2 secunde. Demarajul 0-200 km/h este executat în 9 secunde, iar viteza de top se plafonează abia la 326 km/h.

Resursele lui McLaren GT sunt transpuse eficient pe asfalt și mulțumită anvelopelor P ZERO, pe care Pirelli le-a creat special pentru acest supersportiv.

Agilitatea GT-ului britanic este asigurată și de reglajele suspensiilor din aluminiu. Direcția este asistată hidraulic. Iar amortizoarele sunt și ele hidraulice și răspund în funcție de modul de rulare selectat (Comfort, Sport și Track). De altfel, McLaren a pus un accent aparte pe confortul oferit de GT, nu doar în ceea ce privește suplețea suspensiilor. Unghiul de atac la partea frontală este de 10 grade, iar garda la sol este de 110 mm. Dar mulțumită funcției de înălțarea, aceste ajung la 13 grade și 130 mm, făcând astfel lejeră trecerea peste limitatoarele de viteză sau denivelările din carosabil. Totodată, camera video pentru marșarier asistă șoferul în spațiile de parcare.

Arată ca un supercar, gonește ca un supercar, dar noul McLaren vrea să atragă clienții care altfel s-ar fi orientat poate spre GT-uri ultraperformante precum un Aston Martin DB11, Bentley Continental GT, sau poate chiar un Aston Martin DBS Superleggera, Ferrari 812 Superfast sau Ferrari GTC4Lusso T.

Drept urmare, McLaren GT are aproape 4.683 mm lungime și se laudă că oferă spațiu generos pentru bagaje, subiect care nu ține capul de afiș în cazul supercar-urilor. În total spațiul util are un volum de 570 litri. Dintre aceștia 150 de litri sunt oferiți de portbagajul de sub capota din față. Iar 420 de litri oferă portbagajul din spatele celor două scaune. Accesul la acesta se face prin deschiderea lunetei ce ține și loc de hayon. Aceasta are funcție soft close și, opțional, poate fi prevăzută cu acționare electrică.

Ca referință pentru spațiul din portbagajul posterior, McLaren ne spune că în acesta au loc și 2 perechi de schiuri cu lungime de 1,85 m.

Accesul în habitaclu este ușurat de portierele cu deschidere verticală. Șoferul și pasagerul găzduiți de McLaren GT sunt tratați cu un sistem de climatizare cu reglaj separat pe 2 zone. Scaunele sunt reglabile electric și au încălzire. Se poate opta și pentru un sistem audio Bowers & Wilkins cu 12 difuzoare, iar tapițeria poate fi din Nappa, Alcantara sau fină. Spre finalul lui 2019 va fi oferită și o tapițerie din cașmir. Totodată, incinta portbagajul din spate poate fi tapițată cu SuperFabric, un material rezistent la pete și zgârieturi, care poate fi curățat și uscat ușor.

O opțiune foarte atractivă este și plafonul vitrat. Acesta este oferit drept alternativă pentru plafonul din carbon și are funcția de a se opaciza la simpla apăsare a unui buton.

Nu în cele din urmă, McLaren GT dispune și de un sistem infotainment evoluat. Acesta este format dintr-un instrumentar de bord complet digital (12,3 inch) și un ecran central tactil (7 inch). Sistemul de navigație este unul de avangardă, folosind hărțile HERE și informații din trafic transmise în timp real.

McLaren GT este disponibil la prețuri ce încep de la 163.000 de lire sterline, iar primele exemplare vor fi livrare clienților spre finalul anului 2019.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account