CEO-ul Groupe Renault prefigurează vânzări anuale de 1 milion de unități pentru Bigster

Luca de Meo, CEO Groupe Renault, a confirmat pentru Automotive News că SUV-ul compact Bigster va fi produs în variante ce vor purta siglele Dacia, Renault și Lada. Astfel, șeful Renault estimează că vânzările versiunilor de serie Bigster vor genera anual vânzări de 1 milion de unități.

Bigster va măsura 4,6 metri în lungime. Deci va fi un SUV mai mare decât Duster, devenind primul model de clasă C al mărcii Dacia. Însă va fi construit pe o versiune extinsă a platformei CFM-B din cadrul Renault-Nissan Alliance. Această platformă tehnică este în mod normal folosită pentru modelele de clasă mică, printre care și Logan și Sandero.

Conform declarațiilor oferite de Luca de Meo pentru Automotive News, Dacia, Renault și Lada vor avea versiuni distincte ale lui Bigster, dar acestea vor împărți 85% din componente. Varianta Renault Bigster se va adresa piețelor din afara Europei. Versiunea Dacia Bigster se va adresa în special clienților din zonele rurale ale Europei de Est și de Vest.

Dizolvarea costurilor între mai multe mărci și derivarea unei singure platforme vor sta la baza strategiei prin care se dorește ca Bigster să aibă prețuri de vânzare foarte competitive. La momentul dezvăluiri lui Bigster din 14 ianuarie 2021, comunicatul de presă menționa astfel: „Acest SUV prefigurează soluția propusă de Dacia pentru un vehicul de segment C accesibil la prețul unui model din segmentul inferior.”

Totodată, s-a precizat că Bigster va putea fi echipat cu motorizări alternative și hibride. În cazul conceptului Bigster  elementele de protecție ale caroseriei sunt făcute din plasti creciclat. Așadar rămâne de văzut dacă și pentru variantele de serie se vor folosi materiale reciclate.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account