[VIDEO] Interior Dacia Duster 2024: cum arată noua generație la interior?

Cum arată în interior Dacia Duster 2024? Pe scurt, foarte bine. Am văzut mașina, am urcat la volan, ne-am jucat cu ecranul central și primele impresii sunt foarte bune.

Cel mai simplu și mai lejer ar fi să dai un play în fereastra de mai jos și să urmărești clipul în care vorbim despre cum e în interior Dacia Duster 2024. Sau poți intra pe canalul nostru de YouTube, acolo unde te poți și abona dacă nu ai făcut-o deja.

Interior Dacia Duster 2024

Interior Dacia Duster 2024: ce e nou?

A treia generație Duster aduce în interior o mulțime de noutăți. Iar cele mai importante sunt legate de modul în care interacționezi cu mașina și de modul în care te simți la volan. Noul Duster, în versiunile de top, va avea un ecran central tactil, de 10,1 inch. Și va fi primul model Dacia cu un instrumentar de bord complet digital cu o dimensiune de 7 inch. În scurta interacțiune pe care am avut-o cu display-ul central, e clar că noul sistem de infotainment e mult mai bun decât cel actual. Iar răspunsul ecranului, structura meniurilor și grafica folosită sunt excelente.

Cadranul de bord digital poate fi configurat în mai multe moduri. Prin urmare, poți alege exact în ce mod și sub ce formă să fie afișate informațiile de care nevoie. La fel ca în cazul modelelor Renault, selectarea diferitelor moduri de afișaj se face prin intermediul comenzilor de pe volan. Adică intuitiv și rapid, fără bătăi de cap.

Un alt punct important este poziția la volan. Și, de ce mi-am dat seama, în noul Duster se stă mult mai bine. Cu scaune mai bine conturate, o tapițerie mai plăcută și cu un layout general modern, cu mult diferit față de ce știam până acum. În cazul în care optezi pentru versiunea de motorizare full-hybrid, selectorul transmisiei este acum unul mic, discret, cu tehnologie drive-by wire. Arată foarte bine, chiar dacă materialul plastic folosit nu e cel mai plăcut la atingere. Dar această soluție creează spațiu suplimentar în zona consolei centrale și ai acces mai facil la zona de încărcare wireless. Sau la cele două porturi USB-C din față.

Vei observa că noua generație nu mai are comenzile clasice, cu butoane rotative, pentru sistemul de climatizare. Acum primești o „claviatură” care include principalele comenzi, în timp ce „butoanele” pentru încălzirea scaunelor, a volanului și a parbrizului sunt poziționate pe ecranul central și, prin urmare, activate sau acționate prin atingere.

Deși dimensiunile exterioare nu au crescut notabil comparativ cu generația anterioară, noul Duster oferă mai mult spațiu în interior. Atât pe bancheta spate unde se stă bine, cât și în portbagaj. De fapt, volumul portbagajului este acum de 472 de litri, cu doar câteva procente mai bun decât aveam înainte. Bancheta se poate rabata fracționat dacă ai nevoie de spațiu amplu și, per total, noul Duster cred că este unul dintre cele mai practice modele din segmentul său.

Interior Dacia Duster 2024: care e concluzia?

Primul contact cu „Duster 3” a fost o surpriză imensă. Nu neapărat pentru designul exterior, ci în special pentru cum arată interiorul. Și sunt sigur că nu sunt singurul care crede asta.

Mai jos poți urmări scurtul material video cu noul Duster pe care l-am realizat în cadrul prezentării oficiale:

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account