Din 2025, Jaguar va produce doar mașini electrice, iar primul Land Rover electric sosește în 2024

Până în 2030, Jaguar și Land Rover vor oferi propulsii electrice pentru toate modelele pe care le produc. La finalul deceniului 100% din modelele comercializate de Jaguar vor fi pur electrice, iar 60% dintre modele Land Rover vor fi vândute doar cu propulsie alimentată de la priză.

Grupul Jaguar Land Rover a anunțat această strategie de electrificare, menționând că modelele celor două mărci vor avea platforme tehnice individuale. În următorii 5 ani Land Rover va lansa 6 variante pur electrice în gama sa de modele, prima fiind planificată pentru 2024. Land Rover va folosi două platforme tehnice. Cea denumită Modular Longitudinal Architecture (MLA) va oferi propulsii cu ardere internă electrificate, precum și propulsii 100% electrice. Totodată, va fi utilizată platforma Electric Modular Architecture (EMA) creată în desosebi pentru propulsiile electrice. Dar și aceasta va putea integra motorizări cu ardere internă care au sisteme de electrificare avansate.

De la jumătatea deceniului, viitoarele modele Jaguar vor fi construite exclusiv pe o platformă cu propulsie pur electrică. Se precizează în comunicatul de presă că Jaguar se concentrează pe proiectarea unui portofoliu de modele electrice al căror design este descris a fi „dramatic de frumos”.

Până în 2039, grupul Jaguar Land Rover urmărește să devină neutru din punctul de vedere al emisiilor nete de carbon. În acest sens, strategia sa denumită Reimagine va include și dezvoltarea de propulsii cu hidrogen.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account