VIDEO: Mazda CX-60 debutează drept primul plug-in hybrid al mărcii japoneze și dezvoltă 327 CP

Mazda CX-60 va fi comercializată din 2022, devenind primul model plug-in hybrid al mărcii japoneze. Totodată, CX-60 este și cea mai puternică mașină de serie construită vreodată de Mazda. Aceste acolade se datorează noii propulsii plug-in hybrid care dezvoltă 327 CP/241 kW și 500 Nm.

Mazda CX-60: Primul plug-in hybrid al mărcii

Sistemul de propulsie al modelului Mazda CX-60 e-Skyactiv PHEV folosește motorul cu benzină Skyactiv-G 2.5. Acesta are injecție directă și 4 cilindri și este cuplat la o transmisie automată nouă cu 8 rapoarte. Propulsorul cu ardere internă lucrează în tandem cu un motor electric cu putere de 100 kW și o baterie de 355 V cu o capacitate de 17,8 kWh. Cu aceste resurse, modelul CX-60 e-Skyactiv PHEV demarează de la 0 la 100 km/h în 5,8 secunde.

Mazda creditează acest sistem plug-in hybrid cu un consumul de combustibil combinat de numai 1,5l/100 km (WLTP). În aceste condiții și emisiile de CO2 sunt de doar 33 g/km (WLTP, în regim combinat). De asemenea, SUV-ul cu motorizare e-Skyactiv PHEV promite și autonomie în regim pur electric de până la 63 km (WLTP). SUV-ul poate rula în mod exclusiv electric cu viteze de până la 100 km/h. Astfel, deplasările în traficul urban se realizează cu precădere în mod electric, fără emisii nocive.

Șasiu și moduri de rulare versatile

Se remarcă și versatilitatea modurilor de rulare pe care le oferă Mazda CX-60 e-Skyactiv PHEV. Mulțumită sistemului Mazda Intelligent Drive Select (Mi-Drive), șoferul poate selecta modurile de rulare Normal, Sport, Off-Road, Towing (tractare) și EV (rulare pur electrică).

Totodată, Mazda CX-60 este construită pe platforma Skyactiv Multi-Solution Scalable Architecture concepută pentru modele cu tracțiune spate și distinstă prin rigiditatea structurală. Dar acestei platforme i-a fost adaptat și sistemul i-Activ de tracțiune intagrală permanentă. Acesta încorporează transferul de cuplu între axe antrenate de cardan.

Propulsii hibride

Pe lângă propulsia plug-in hybrid, Mazda va oferi SUV-ul CX-60 și cu două noi motorizări cu ardere internă. Motorul e-Skyactiv X are 3 litri și folosește benzină, iar alternativa diesel Skyactiv-D are cilindree de 3,3 litri. Ambele propulsoare au 6 cilindri în linie și sistem M Hybrid Boost. Adică un sistem mild hybrid de 48 V care contribuie la eficientizarea consumului de combustibil. Motoarele e-Skyactiv X și Skyactiv-D sunt cuplate la transmisia automată cu 8 trepte și sistemul de tracțiune integrală i-Activ regăsite și la modelul plug-in hybrid. Dar spre deosebire de versiunea e-Skyactiv PHEV, modele cu motoare cu 6 cilindri pot fi configurate și doar cu tracțiune spate.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account