VIDEO: Noul BMW Seria 4 Cabriolet – Privește cerul… în 18 secunde!

Noua generație BMW Seria 4 Cabriolet revine la acoperișul textil pentru a reduce din greutate, dar aduce dimensiuni crescute și o ținută de drum care promit cote mai înalte de confort și agilitate.

Acoperișul metalic retractabil electric al ultimelor două generații de cabriolete BMW Seria 4 și Seria 3 arăta sofisticat și nu sacrifica linia armonioasă a caroseriei. Însă greutatea mecanismului și materialelor a convis BMW să revină la clasicul și elegantul acoperiș textil. Un argument este probabil și faptul că noul 4 Cabriolet este considerabil mai mare, ceea ce ar fi impus și un acoperiș metalic mai mare și implicit mai greu. Dar acoperișul textil aduce o notă nostalgică designului avangardist al noului Seria 4. Și este cu 40% mai ușor decât plafonul metalic retractabil. Are multiple straturi pentru izolare termică și fonică, lunetă de sticlă și un mecanism acționat electric, care îi permite să facă toată coregrafia de pliere în doar 18 secunde. Plierea poate fi activată și în mers, la viteze de până în 50 km/h. Se poate alege și un efect în nuanța Anthracite Silver pentru materialul textil negru al acoperișului.

Dar mai multe opțiuni sunt oferite pentru confortul termic al pasagerilor, astfel că aceștia pot să se bucure pe deplin de condusul sub cerul liber. Pe lângă sistemul de climatizare al habitaclului, care are 3 regleja pentru 3 zone, se oferă și scaune cu sistem de climatizare. De asemenea, în tetierele scaunelor din față există guri de ventilație care suflă un aer cald la nivelul gâtului. Nu lipsește un deflector de vânt opțional, care se demontează rapid și se depozitează în spatele banchetei cu spătare pliabile.

Noul BMW Seria 4 Cabriolet a crescut cu 128 mm în lungime și 27 mm în lățime și are un ampatament mai lung cu 41 mm (2.851 mm). Astfel, cei patru pasageri se bucură de mai mult spațiu. Totodată, creșterile se înregistrează și la nivelul ecartamentelor, cu 28 mm, respectiv 18 mm mai late la punțile față/spate. Iar asta a permis îmbunătățirea comportamentului sportiv.

BMW a implementat și numeroase măsuri de creștere a rigidității torsionale, care sunt necesare pentru un automobil decapotabil și aduc beneficii la capitolul comportamentului dinamic. Noul BMW Seria 4 Cabriolet are o rigiditate torsională statică mai mare cu 4% decât fosta generație, având elemente de ranforsare precum panoul de rigidizare din aluminiu amplasat sub structura frontală.

Este de remarcat și diversitatea de opțiuni de configurare a șasiului. Sunt propuse trei versiuni de suspensii, dintre care opționale sunt suspensia M Sport și suspensia M adaptivă, care au amortizoare controlate electronic. Sistemul de direcție cu asistare variabilă este oferit pentru modelele cu suspensii cele două tipuri de suspensii M. Și nu lipsește sistemul de frânare M Sport, ale cărui etriere pot fi vopsite în roșu sau albastru, după cum preferă clienții.

Un diferențial spate M Sport, cu funcție de blocare complet variabilă, și controlată electronic, este dotare standard pentru motorizările cele mai puternice, M440i xDrive și M440d xDrive. Dar este disponibil opțional și pentru 430i, însă în tandem cu suspensiile de tip M Sport sau M adaptivă.

Caracterul sportiv și versatil este reflectat și de noile motorizări. Vârful de gamă M440i xDrive, are motor pe benzină de 3 litri, cu 6 cilindri și tehnologie M TwinPower Turbo. Livrează 374 CP și 500 Nm și permite realizarea demarajului 0-100 km/h în 4,9 secunde. Însă, dacă nu îl calci pe coadă toarce armonios pentru a fi cât mai chibzuit cu consumul de combustibil. În acest sens este ajutat de sistemul mild hybrid de 48V, care are o baterie litiu-ion și un starter generator capabil să livreze un boost de 11 CP. Acest sistem susține funcția start/stop și funcția de rulare la liber (cu motorul temporar oprit, când nu este solicitat). Sistemul mild hybrid se regăsește la toate cele trei variante de motorizare diesel.

Este oferit modelul 420d, cu motor diesel de 2 litri, cu 4 cilindri. Acesta dezvoltă 190 CP și 400 Nm și asigură accelerarea de la 0 la 100 km/h în 7,6 secunde.

Modelul 430d, cu diesel de 3 litri, cu 6 cilindri, produce 286 CP, 650 Nm și un demaraj 0-100 km/h în 5,9 secunde. Va fi disponibil din iulie 2021. Iar din noiembrie 2021 va debuta în gamă și M440d xDrive. Acesta are propulsor de 3 litri, cu 6 cilindri în linie, și livrează 340 CP și 700 Nm, pentru a face sprintul 0-100 km/h în 5,1 secunde.

La debutul programat pentru martie 2021, noul BMW Seria 4 Cabriolet va fi oferit și în variantele 420i și 430i, cu propulsoare de 2 litri, cu 4 cilindri. 420i are 184 CP și 300 Nm și accelerează de la 0 la 100 km/h în 8,2 secunde. Iar 430i produce 258 CP și 400 Nm pentru a demara până la 100 km/h în 6,2 secunde.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account