În 2020, Audi AG a economisit 94,5 milioane de euro mulțumită ideilor propuse de angajații săi

Anul trecul angajații Audi AG de la uzinele din Ingolstadt and Neckarsulm au propus 15.628 de idei pentru îmbunătățirea și eficientizarea producției. Dintre aceste idei numeroase, 9.265 au fost și implementate, iar astfel Audi AG a economisit peste 94,5 milioane de euro.

Din suma salvată, Audi AG precizează că a oferit angajaților său bonusuri de 7,8 milioane de euro.

Audi menționează drept exemplu una dintre cele mai importante idei pe care angajații le-au avut în 2020. Aceasta a venit din partea angajaților din secția de caroserii de la uzina Audi Neckarsulm. Acolo este fabricat Audi A6, însă un robot dădea băteia de cap și făcea greșeli care duceau la irosirea de materiale și creșterea costurilor de întreținere. Robotul trebuie să ia cadrele acoperișului dintr-un sertar și să le așeze pe caroserie, pentru ca apoi să le sudeze. Doar că deseori brațul robotului prindea simultan mai multe foi de metal, care nu pot fi introduse și prelucrate corect. Angajații inventivi de la Audi Neckarsulm au rezolvat montând un senzor magnetic suplimentar pe braț. Astfel, robotul recunoaște acum că brațul a luat două foi și le separă cu un jet de aer. Deci se evită irosirea foilor de metal sau prelucrarea lor greșită. Iar așa a fost posibilă și creșterea considerabilă a capacității de producție. Rezultatele bune a determita compania Audi să implementeze această soluție și la uzina din Ingolstadt.

În cadrul Audi AG există o tradiție îndelungată prin care angajații sunt încurajați să-și exprime ideile inventive sau de îmbunătățire a procesului de producție. Prin programul Audi Ideas, constructorul german susține și promovează implicarea angajaților prin evenimente și activități speciale, prin workshop-uri sau prin consultări individuale. Audi are încă din 1967 un sistem prin care primește sugestiile angajaților. Iar forma actuală a programului Audi Ideas se derulează din 1994. Nu în cele din urmă, Audi a implementat acest sistem de propunere a ideilor și la alte uzine din diverse locații de pe mapamond. Și precizează că angajații din Bruxel, Győr și San José Chiapa au propus în 2020 circa 9.600 de idei, care au condus la economisirea a aproximativ 27,5 millioane de euro.

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account