VIDEO: Renault Arkana este anunțat și în România cu motorizări hibride

SUV-ul în stil coupé Renault Arkana va fi lansat în Europa în prima parte a lui 2021. Prețurile încă nu au fost comunicate, dar constructorul francez ne oferă informații detaliate despre acest nou membru al familiei de SUV-uri.

Asemeni lui Renault Samsung Motors XM3, modelul Renault Arkana destinat pieței din Europa va fi produs în uzina din Busan, Coreea de Sud. Are la bază platforma modulară CMF-B utilizată și pentru noile modele Clio și Captur. Și se distinge prin formatul de SUV-coupé care câștigă din ce în ce mai multă popularitate în Europa.

Elementele de design sunt inconfundabile Renault, după cum evidențiază și farurile LED cu semnătură luminoasă în forma literei C. Lungimea de 4.568 mm, ampatamentul generos de 2.720 mm și garda la sol de 19 cm se înscriu în repere tipice unui SUV compact. Dar plafonul plonjat și jantele de 17 sau 18 inch îi oferă un profil dinamic și elegant în stilul coupé.

Aspectul dinamic poate fi amplificat prin alegerea pachetului stilistic R.S. Line. De asemenea, se va oferi opțiunea vopsirii plafonului în culoare neagră, precum și alternativa unui plafon panoramic.

La interior, regăsim interfața digitală a noului sistem de infotainment Renault. Instrumentarul de bord poate avea ecrane de 4,2, 7 sau 10,2 inch. Iar ecranul tactil din centrul planșei de bord poate avea diagonală de 7 sau 9,3 inch. În plus, sistemul infotainment EASY LINK este oferit în trei configurații cu ecrane centrale de 7 sau 9,3 inch, toate compatibile Apple CarPlay și Android Auto.

Habitaclul se distinge și prin atenția pe care Renault a oferit-o spațiului util. Astfel, pasagerii din spate au spațiu de 211 mm la nivelul genunchilor. Bancheta este fracționabilă, iar portbagajul are volum de 513 litri, sau 438 litri, în cazul variantei cu propulsie E-TECH Hybrid.

Apropo de hibridizare, aceasta definește gama de motorizări.

Propulsia full-hybrid E-TECH este cea regăsită la noul Clio. Și se asigură că mașina pornește mereu în modul electric. Promite că 80% din rularea în oraș se poate face în mod electric, reducând emisiile de CO2 și consumul de combustibil cu până la 40% față de un motor cu ardere internă.

Propulsia E-TECH dezvoltă 140 CP și folosește un motor pe benzină de 1,6 litri, cu 4 cilindri și filtru de particule care reduce emisiile nocive. Acesta lucrează împreună cu două motoare electrice, unul pentru propulsie și al doilea cu rol de starter-generator. Bateria sistemului hibrid se încarcă atât în timpul decelerărilor și frânărilor, cât și de la surplusul de energie produs de motorul pe benzină, când acesta operează la turații optime. Asta contribuie la o rulare silențioasă și confortabilă.

Șoferul poate alege modurile de rulare My Sense, Eco și Sport. Iar sistemul știe să favorizeze consumul redus sau performanțele dinamice, după cum dictează cel de la volan.

Gama este completată de motorul TCe pe benzină, de 1,3 litri, cuplat la transmisia automată EDC cu ambreiaj dublu. Acest propulsor turbo cu injecție directă este oferit pentru început în versiune de 140 CP, iar ulterior va fi disponibil și cu 160 CP.

De asemenea, motorul TCe de 1,3 litri folosește tehnologie micro-hibridă. Mai exact, acesta utilizează un sistem starter-alternator și o baterie litiu-ion de 12 V. Tehnologia micro-hibridă îmbunătățește funcționarea sistemului Stop & Start și permite regenerarea energiei în timpul decelerărilor. Totodată, asistă motorul în momentele când consumul de combustibil crește. Adică la pornire și în timpul accelerărilor. Astfel, eficientizează consumul, ajută la reducerea emisiilor nocive și face mai lină pornirea motorului.

Nu în cele din urmă, după cum ne-a obișnuit, Renault va înzestra modelul Arkana cu o listă amplă de sisteme care asistă condusul și siguranța.

De exemplu, sistemul de asistență pentru autostradă și blocaje în trafic funcționează între 0 și 160 km/h și menține o distanță sigură în raport cu mașina din față, oprește automat și repornește odată cu traficul dacă nu se staționează mai mult de 3 secunde. În plus, sistemul are grijă ca renault Arkana să nu părăsească marcajele benzii sale de rulare.

Lista de dotări mai include sistem de frânare automată pentru evitarea coliziunilor, avertizare pentru prezența automobilelor în unghiul mort, sistem de recunoaștere a semnelor de circulație, sistem de asistare la manevrele de parcare, camere video care oferă o vedere împrejurul mașinii, avertizare în cazul în care urmează să treacă o mașină prin spatele lui Renault Arkana, când acesta face o manevră în marșarier.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account