[VIDEO] Test noua Mazda3 cu motorul Skyactiv-X

Testul cu noua Mazda3, în versiunea Skyactiv-X, a avut loc săptămâna trecută, unde pe lângă Frankfurt. Așa că am montat repede testul pentru a îți spune cum se conduce compacta niponă cu acest motor revoluționar.

De-a lungul timpul au existat mai mulți producători care au vrut să îmbine principiile de funcționare ale celor două motoare cu ardere internă, însă Mazda este primul producător ce implementează acesta soluție la nivel de producție. Așadar, noua Mazda3 cu Skyactiv-X vine echipată cu un motor de 2,0 litri, pe benzină, normal aspirat, dar care împrumută câteva secrete de la motoarele diesel. Soluția se numește „Aprindere prin Compresie Controlată prin Scânteie”. Și oamenii de la Mazda sunt foarte mândri de soluția lor și au și de ce. Teoretic, acest motor îți oferă putere superioară, cuplu mai mult, dar consum mai mic și, implicit, emisii poluante mai reduse. Dar eu zic că cel mai bine ar fi să arunci un ochi pe clipul de mai jos și să afli exact cum stă treaba cu noua Mazda3 și al său Skyactiv-X. Aaaa, și dacă încă nu te-ai abonat la canalul nostru de YouTube, o poți face cu încredere:

Noua Mazda3 în versiunea Skyacti-X are un preț de listă ce pornește de la 23.090 de euro, cu TVA inclus, în echiparea GT, cu transmisie manuală. Dacă vrei o cutie automată trebuie să mai scoți din buzunar vreo 2.500 de euro. Ulterior o să fie disponibil și un sistem de tracțiune integrală pentru noua Mazda3 cu Skyactiv-X, atât pentru manuală, cât și pentru automată. Important e și faptul că acum, această motorizare este disponibilă doar în echipările superioare, adică GT și GT Plus. De aici și prețul ceva mai ridicat. Dar imediat ce arunci un ochi pe lista de dotări o să înțelegi că primești foarte multe pentru banii pe care îi plătești pe acestă mașină.

În cazul în care vrei să afli mai multe despre noua Mazda3, vizionează și clipul de mai jos:

Dacă vrei să vezi ceva extrem de costisitor, atunci drumul nostru până la Budapesta cu un Rolls-Royce Phantom e fix ce cauți:

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account