VIDEO: Sedanul electric EQE debutează cu 292 CP și autonomie de până la 660 km

Sedanul electric de clasă business EQE a debutat la evenimentul IAA Mobility din Munchen și va fi produs în Bremen, Germania, pentru piața mondială, dar și în Beijing, special pentru piața din China.

EQE este al doilea model din gama Mercedes-EQ care este construit pe platforma EVA2 proiectată special pentru automobile electrice din segmentul premium. Această arhitectură a fost utilizată prima oară de sedanul de lux EQS. Iar asta lucrează, desigur, în favoarea lui EQE, care împrumută arsenalul tehnologic al fratelui mai mare. Și este vizibilă înrudirea și la interior, unde întâlnim același MBUX Hyperscreen, adică sistemul infotainment cu o planșă de bord complet digitală, care integrează 3 ecrane multifuncționale. Acestea se află sub un panou de sticlă de 1,41 m lățime, care a fost curbat la temperaturi de circa 650 de grade Celsius. Instrumentarul de bord digital are diagonală de 12,3 inch, ecranul central are 17,7 inch, iar pentru pasagerul din față există un ecran tactil de 12,3 inch. În plus, pasagerii pot acționa o varietate de funcții folosind sistemul „Hey Mercedes” de recunoaștere a comenzilor vocale, care înțelege 27 de limbi.

Noul sedan electric va fi lansat în versiunea de motorizare EQE 350, care are un motor electric la puntea spate. Dar vor urma versiuni 4MATIC cu tracțiune integrală, care au motor electric și la puntea din frontală. Modelele 4MATIC vor avea și funcție Torque Shift, care adaptează constant împărțirea forței motrice între cele două punți. De asemenea, sunt în pregătire și variante de performanță înaltă, care vor fi capabile să dezvolte aproximativ 500 kW (679 CP).
EQE 350 are un motor care livrează 215 kW (292 CP) și cuplu de 530 Nm. Iar pachetul său de baterii litiu-ion are capacitate utilizabilă de 90 kWh și oferă autonomie de până la 660 km (WLTP). Mercedes-Benz oferă o garanție de 10 ani sau 250.000 de kilometri pentru bateriile lui EQE. Iar software-ul bateriei poate fi actualizat over-the-air pe toată durata de utilizare a acesteia.

Sistemul de încărcare standard al bateriei permite alimentarea cu 11 kW la surse AC, sau 22 kW opțional. Iar încărcarea la stații DC poate fi făcută cu până la 170 kW.

Sistemul de frânare regenerativă contribuie la încărcarea cât mai eficientă a bateriei cu ocazia fiecărei decelerări. Șoferul are posibilitatea de a comuta între trei trepte pentru intensitatea cu care intervine decelerarea. De asemenea, poate fi selectat și modul automat, dar se beneficiază și de sistemul ECO Assist, care adaptează decelerarea la condițiile din trafic. Mai exact, EQE decelerează automat când detectează că în fața sa se află automobile mai lente sau care staționează, ca în cazurile când se ajunge la un semafor. Toate acestea fac posibilă conducerea lui EQE cu o singură pedală în deosebi în traficul din oraș.

EQE promite și un nivel înalt de confort și abilități dinamice, împrumutând tehnologii de la EQS și Mercedes-Benz Clasa S.
Opțional, EQE poate dispune și de sistem de virare a roților din spate, ceea ce îmbunătățește manevrabilitatea și controlul dinamic. Sunt propuse versiuni care virează roțile posterioare la un unghi de 4,5 sau 10 grade. În cazul variantei care virează 10 grade raza de bracaj scade de la 12,5 la 10,7 metri.

Suspensiile sunt la rândul lor un exemplu de avangardă tehnologică. Arhitectura lor este cu 4 brațe la puntea frontală și multi-link la cea posterioară. Opțional, EQE poate fi echipat cu suspensia pneumatică AIRMATIC, care integrează și amortizoare adaptive. Această suspensie inteligentă adaptează separat răspunsul fiecărui amortizor. Cu alte cuvinte, dacă o roată trece peste o denivelare sau groapă, vibrațiile nu sunt transmise la toată puntea și sunt cât mai puțin percepute de pasageri.
Totodată, suspensia AIRMATIC permite și reglarea gărzii la sol, inclusiv automat. În modul de rulare SPORT, garda la sol coboară cu 20 mm, de la viteze începând cu 120 km/h. Când viteza este redusă sub 80 km/h, garda la sol revine la înălțimea standard. Iar la viteze de până la 40 km/h șoferul poate selecta ridicarea gărzii la sol cu 25 mm. Ulterior, când se depășește pragul de 50 km/h garda la sol revine la cota inițială.
Folosind sistemul DYNAMIC SELECT, șoferul poate alege între 4 moduri de reglaj pentru răspunsul motorului, ESP, suspensii și sistem de direcție. Aceste moduri sunt: COMFORT, SPORT, ECO și INDIVIDUAL.

 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account