Dacia lansează un campionat de sim racing pentru a promova modelul electric Spring

La doar un an de la lansarea pe piață, Dacia Spring a ajuns deja la peste 60.000 de clienți. Iar asta se datorează faptului că prețurile sale au făcut mobilitatea electrică să fie accesibilă pentru o clientelă amplă. De altfel, Dacia subliniază că pentru Spring a observat o creștere cu 20% a cumpărătorilor cu vârste între 18-49 de ani, față de media de vârstă obișnuită pentru alte modele Dacia. În acest context, constructorul român anunță lansarea Campionatului Electric Dacia Spring. Este vorba despre un campionat de jocuri video, de tip sim racing, dezvoltat în parteneriat cu Rocket League.

Campionatele de jocuri virtuale se bucură de creștere accelerată a popularității la nivel mondial. Iar Dacia remarcă faptul că media de vârstă a gamerilor este de 36 de ani, jocurile video devenind o activitate de relaxare pentru oamenii de toate vârstele, nu doar pentru generația tânără. Din aceste motive, Campionatul Electric Dacia Spring este considerat de către constructorul auto un mod ideal de comunicare directă cu generațiile tinere. Prin intermediul acestui campionat esport, marca Dacia vrea să transmită generației tinere că odată cu lansarea modelului Spring, mașinile electrice au devenit accesibile tuturor. De exemplu, prin programele Rabla Plus și Dacia Avantaj, un model Spring Comfort Plus are prețuri care pornesc de la 9.625 de euro în România.
Iar pentru a le demonstra gamerilor cât de ușor pot trece la mașini electrice, constructorul auto organizează în perioada 5-24 aprilie 2022 Campionatul Electric Dacia Spring. Este primul campionat esport în care jucătorii sunt încurajați să-și personalizeze mașina, făcând-o cât se poate de electrică.

Pentru a participa la campionat, jucătorii trebuie să formeze echipe a câte trei membri și să-și personalizeze mașinile cu elemente electrice. Ulterior, echipele vor participa la mai multe competiții. Jucătorii se pot înregistra accesând următorul link: https://linktr.ee/Daciaspringelectrictournament
Campionatul va consta în 9 competiții, dintre care 4 vor fi prezentate și comentate de către comentatorul oficial al jocului, francezul Rocket Baguette, care are o audiență globală de peste 13 milioane de persoane. În plus, fiecare competiție va fi difuzată și pe canalele de Twitch ale jucătorilor. Câștigătorii campionatului vor fi premiați cu 5.500 de euro, oferiți fiecărui membru, alături de posibilitatea de a testa Dacia Spring pe o perioadă de o lună.

Pentru ca participanții competiției să se poată antrena, Dacia a dezvoltat harta Campionatului Electric Dacia Spring. Aceasta prezintă un univers complet, dedicat modelului Dacia Spring, pe care jucătorii îl pot descoperi în încercarea de a obține cel mai mare scor. Harta a fost creată de către doi experți din domeniu: gamerul @Lethamyr, specialist în dezvoltarea de hărți, a cărui activitate este urmărită de peste 1,4 miliarde de oameni din toată lumea și de designer-ul de jocuri @Gidek, unul dintre cei mai apreciați creatori de hărți de jocuri video din lume.

În clipul video de mai jos puteți vedea testul MotorVlog cu modelul electric Dacia Spring.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account