[VIDEO] Test Hyundai Bayon: micro-hibrid, mini-SUV

Noul Hundai Bayon este cel mai mic SUV din gama coreenilor și rivalizează cu Ford Puma, Skoda Kamiq sau Renault Captur. Și tot Bayon este un frate mai mic al lui Kona și un frate ceva mai mare al lui i20.

Când vine vorba despre mașini accesibile, dar excelent echipate, Hyundai este, din punctul meu de vedere, cel mai priceput producător auto. Are o gamă completă, de la i10 și i20, până la Tucson și Santa Fe. Ai motorizări convenționale, mild-hybrid, full-hybrid, plug-in hybrid, dar și modele electrice. Serios, practic orice tip de caroserie și propulsie cauți, ai șanse mari să-l regăsești în gama Hyundai. Și cum toată lumea vrea SUV-uri sau crossovere sau orice altceva care are o gardă la sol mai mare sau care lasă impresia că ar avea o gardă la sol înaltă, noul Bayon își găsește perfect poziția de cel mai mic SUV al celor de la Hyundai.

În interior, Bayon te surprinde cu spațiu generos pentru segmentul din care face parte, atât pentru pasagerii din spate, dar mai ales cu spațiul disponibil în portbagaj. Cu 411 litri disponibili pentru bagaje, cred că Bayon este printre liderii segmentului. Cred. Revenind însă la interior, mașina pe care o testez acum este în echiparea LED Line. Ceea ce înseamnă că nivelul dotărilor este surprinzător. Printre cele mai importante sunt display-ul central de 8 inch și instrumentarul de bord digital de 10,25 inch. Scaunele față încălzite, volanul încălzit, conectivitatea Apple CarPlay și Android Auto, camera video pentru mersul cu spatele, blocurile optice LED, dar și jantele pe 16 inch, încălțate cu anvelope Michelin.

Cel mai simplu e să arunci un ochi pe test-ul video mai jos pentru că vei afla cam tot ce trebuie despre noul Hyundai Bayon. Și, în cazul în care nu ai făcut-o deja, abonează-te la canalul nostru de YouTube:

Designul interiorul este deja tipic pentru Hyundai, dar Bayon are câteva detalii interesante, așa cum sunt aceste grile orizontale care continuă forma gurilor de ventilație și care se regăsesc mai departe pe fețele portierelor. Scaunele sunt confortabile, iar reglajul pentru scaunul șoferului este amplu, așa că o să-ți găsești repede poziția la volan. Nu toate materialele din interior sunt atractive, dar nici nu vei găsi ceva care să-ți displacă cu adevărată. Ce-i drept, prețul de listă al mașinii este de 22.384 de euro, cu TVA inclus. Ceea ce da, pare mult. Pe de altă parte, Hyundai ne-a obișnuit deja cu promoții și oferte, așa că, în realitate, această mașină costă 16.905 euro, cu tot cu TVA, prin programul Rabla 2021. Hai să rotunjim la 17.000 de euro, pentru un crossover de segment B, excelent dotat și cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj. Mie unul, îmi sună bine. Foarte bine. Mai ales că și sistemele de asistență și de siguranță sunt printre cele mai ample de pe piață.

În momentul de față, Hyundai Bayon poate fi configurat cu doar două motorizări, ambele pe benzină. Un propulsor de 1,2 litri cu 84 de cai și unul de un litru, supraalimentat. Cu 100 de cai-putere, versiunea pe care o conduc eu este surprinzător de agilă. Puterea maximă este livrată între 4.500 și 6.000 de rotații pe minut, în timp ce plaja de cuplu maxim este de la 1.500 la 4.000 de rotații pe minut. Și vorbim despre 172 Nm, o cutie cu dublu ambreiaj și o greutate de numai 1.200 de kilograme. Sprintul 0-100 km/h durează 11,4 secunde, iar viteza maximă este 185 km/h. În afară de aceste date seci, pot să-ți spun că Bayon, în această configurație, este o mașină sprintenă, oferă accelerații în reprize decente și, în general, se conduce foarte plăcut. Transmisia lucrează foarte bine cu motorul și îți oferă rapid cuplul de care ai nevoie. În plus, dacă vrei neapărat să cauți sportivitate, poți alege modul de condus dedicat. Între noi fie vorba, nu se vor schimba prea multe, dar cadranele instrumentarului digital și răspunsul mai prompt al propulsorului pot, oarecum, să-ți ofere o senzație de sportivitate. Mă rog, nu acesta e scopul lui Hyundai Bayon, dar e bine să știi că mașina se conduce plăcut.

Tehnologia mild-hybrid cu sistem electric de 48 de volți funcționează impecabil, cu un sistem de start/stop care-și face treaba fără să-l simți, dar și cu o bateria care vine, din când în când, în ajutorul motorului pe benzină.

La polul opus, dacă selectezi modul Eco, transmisia ține motorul destul de jos în ture și pot să apară câteva vibrații nu tocmai plăcute, așa că eu am preferat modul Comfort pe parcursul testului. Direcția este excesiv de lejeră, poate chiar prea lejeră la viteză mari, dar compensează cu o precizie bună, în timp ce suspensia e evident optimizată pentru un confort sporit. Partea bună e că treci peste gropi, șine de tramvai și orice altă denivelare fără nicio problemă. Partea mai puțin bună e că mișcare de ruliu, în special pe virajele ceva mai strânse, e destul de pronunțată. Pe de altă parte însă, sistemul de frânare este foarte ușor modulabil, foarte precis și oferă multă încredere, ceea ce e extrem de important.

Tind să cred că în momentul de față, în acest segment al crossoverelor de segment B sunt peste cam 20-25 de concurenți. Ceea ce înseamnă că dacă vrei un astfel de model, ai de unde alege. Acum, cu ce se deosebește Hyundai Bayon de restul? Sau ce aduce în plus? Ei bine, aici totul depinde de preferințele tale. Pentru unii, design-ul non-conformist al părții frontale s-ar putea să fie un plus. Pentru alții, partea din spate e mai interesantă. Sau tehnologia mild-hybrid, ori dotările, ori prețul. Sau garanția de cinci ani fără limită de kilometri. Pentru mine, Hyundai Bayon e un pachet complet, care poate fi achiziționat la un preț foarte bun dacă ținem cont de ofertele Hyunai. Este o mașină plăcută, cu un interior spațios, este confortabilă și foarte bine echipată. Iar combinația dintre motorul de 1,0 litru, tehnologia mild-hybrid și transmisia cu dublu ambreiaj e clar cea mai potrivită. Sfatul meu, dacă ești în căutarea unui model din acest segment, e să mergi al dealer, să conduci mașinile și să o alegi pe cea care ți se potrivește.

Dacă te interesează un test cu deja „vechiul” Hyundai Santa Fe, îl mai jos:

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account