[VIDEO] Hyundai IONIQ 5 N debutează cu 650 CP electrici

Hyundai IONIQ 5 N este primul model cu propulsie pur electrică conceput de divizia de performanță a constructorului sud-coreean.

Propulsie performantă, cu 2 motoare electrice

Modelul IONIQ 5 N beneficiază de tracțiune integrală, asigurată de faptul că dispune de câte un motor electric la ambele punți. Motorul din față generează 226 CP (166 kW), în timp ce motorul din spate livrează 383 CP (282 kW). Per ansamblu, sistemul de propulsie dezvoltă 609 CP (448 kW) în modul de rulare standard. Dar, dacă este activat modul N Grin Boost, resursele cresc temporar până la 650 CP (478 kW) și permit realizarea sprintului 0-100 km/h în doar 3,4 secunde. Iar viteza maximă este limitată la 260 km/h.

Când intră în acțiune modul N Grin Boost, motorul din față produce 238 CP (175 kW), iar cel din spate generează 412 CP (303 kW). Acest nivel de putere este disponibil timp de 10 secunde. Și este rezultatul faptului că vorbim despre motoare de performanță înaltă, ca funcționează cu până la 21.000 de rotații pe minut.

Așadar, nu este de mirare că modelul electric are și un sistem de control al startului de pe loc. Acesta oferă trei trepte de reglaj pentru tracțiunea pe care o asigură. Astfel, se obțin timpi optimi de demaraj.

Pentru moment, Hyundai nu oferă informații despre autonomia lui IONIQ 5 N și precizează că aceasta urmează a fi comunicată în funcție de piețele unde mașina va fi comercializată.

Însă se confirmă că Hyundai IONIQ 5 N are o baterie a cărei capacitate este de 84 kWh. Iar încărcarea de la 10 la 80% din capacitatea acesteia durează 18 minute, fiindcă hatchback-ul electric are o putere de încărcare de 350 kW.

Hyundai IONIQ 5 N simulează sunetul motoarelor termice, dar și schimbările de trepte ale unei cutii de viteze

Inginerii modelului Hyundai IONIQ 5 N s-au ocupat în mod special de o cerință pe care au exprimat-o posesorii de mașini electrice. Aceștia s-au plâns că mașinile cu motoare electrice nu oferă feedback-ul cunoscut de la autoturismele cu propulsoare termice. Se referă la faptul că plăcerea condusului este amplificată atât de sunetul motoarelor cu combustie, cât și de impulsurile și zmuciturile date de schimbarea treptelor de viteză. Drept urmare, Hyundai IONIQ 5 N a fost conceput pentru a transmite aceste senzații exaltante.

Mai exact, sistemul N e-shift imită imboldurile de putere pe care le-ar simți șoferul într-o mașină echipată cu transmisie cu 8 trepte de viteză și ambreiaj dublu. Iar acestea sunt livrate în concordanță cu o coloană sonoră redată de sistemul audio N Active Sound +. Sistemul audio este compus din 8 difuzoare montate în mașină și 2 difuzoare externe. Șoferul poate alege între trei coloane sonore. Tema Ignition imită motorul de 2 litri turbo al modelelor Hyundai N. Sunetul Evolution îl imită pe cel al conceptului de performanță RN22e. Iar dacă este selectată tema Supersonic, atunci Hyundai IONIQ 5 N promite să dea fiori cu sunetul reactoarelor tipice avioanelor de luptă.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account