Tesla Model Y: în sfârșit am înțeles!

Prima mașină pe care am condus-o în ROCHARGE by Vitesco Technologies a fost Tesla Model Y Long Range. Și, în sfârșit, am înțeles care-i faza cu Tesla.

Tesla Model Y nu e nici pe departe o mașină frumoasă. Interiorul este mai degrabă urât, cu materiale de calitate îndoielnică și o tapițerie de care vrei să scapi cât mai repede. Comenzi alambicate, meniu ciudat și o tabletă mare.

Nici pe drum nu stă foarte bine. Suspensia pare luată cu împrumut, direcția e la fel de comunicativă ca doamna de la ADP și frânele sunt prezente pentru că e obligatoriu prin legislație. Subiectiv vorbind, Model Y n-ar trebui să aibă nicio șansă în lumea mașinilor. Și, cu toate astea, e cel mai bine vândut model în Europa. Ciudat, nu?

Ei bine, nu chiar. Pentru că rațional vorbind, Model Y Long Range e cea mai bună mașină electrică pe care o poți cumpăra. E mai ieftină cu 2.000 de euro decât o KIA Niro EV, dar are tracțiune integrală, două motoare electrice, 514 cai-putere și 493 Nm. Mai are o baterie de 79 kWh și face suta în 5,0 secunde.

Și, după 1.600 de kilometri în trafic real, consum mediu e de 16,3 kWh/100 km. Iar autonomia reală de 490 de kilometri. Efectiv nu există o altă mașină electrică ce se poate apropia de ce reușește Model Y în această configurație.

Tesla Model Y

Prin urmare, dacă privești mașinile rațional și vrei o mașină electrică să te ducă din punctul A în punctul B fără nicio bătaie de cap și cu autonomie la pragul a 500 de kilometri, Model Y e imbatabil. Subiectiv însă, este la fel de atractiv ca o Dacia Spring în mijloc de iarnă.

ROCHARGE 2023 a avut următorii parteneri:

Green partner: Autonom România
Tehnologizat de Server Config
Pus pe șosea de Michelin România
Încărcat de Enel X, Renovatio, Moon România și Mol Plugee.

În cazul în care te interesează un test cu noul BMW i5 M60 xDrive, mai jos e testul complet. 

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account