[VIDEO] Noua Skoda KAROQ: diesel sau benzină?

Noua Skoda KAROQ este disponibilă și în România, iar noi am testat nu unul, ci două modele. Mai exact e vorba despre 1.4 TSI și 2.0 TDI 4×4.

Comparația diesel vs benzină nu e deloc una nouă, dar încă rămâne de actualitate. În cazul acestui material despre noua Skoda KAROQ încercăm să aflăm care dintre cele două motorizări e mai potrivită. Și am aflat. Așa că dă-i un play clipului de mai jos și alege și propulsorul ideal. Aaa, și abonează-te la canalul nostru de YouTube:

Ambele exemplare din test au 150 de cai-putere. Și ambele sunt echipate cu transmisia automată DSG. Doar că diesel-ul are și tracțiune integrală. Și dacă vrei noua Skoda KAROQ cu tracțiune integrală, atunci trebuie să alegi diesel-ul. Dar altfel, s-ar putea ca benzina să fie alegerea mai potrivită.

Mai ales că diferența de consum în timpul testului nostru a fost de sub 1 l/100 km. Sigur, 2.0 TDI are avantajele sale. Principalul fiind dat de cuplul semnificativ mai bun. Dar, din punctul meu de vedere, 1.5 TSI se conduce mai plăcut.

Un alt aspect de luat în calcul este cel al costului de achiziție. Pentru că, între cele două modele, diferența de preț este una importantă. Iar consumul mai mic al diesel-ului nu poate „amortiza” prețul mai ridicat. Pe de altă parte, versiunea 2.0 TDI fără 4×4 ar trebui să fie mai ieftină cu vreo 1.500-2.000 de euro. Iar în acest caz, diferența dintre cele două motorizări devine mult mai mică.

Altfel, noua Skoda KAROQ este exact așa cum te-ai aștepta. Adică un best-buy în segmentul său, așa cum Octavia este în al său.

Dacă vrei să faci trecerea la o electrică și te îngrijorează autonomia pe timp de iarnă, mai jos e experiența mea la schi cu Skoda ENYAQ:

Iar dacă versiunea plug-in hybrid a noii Octavia e mai pe placul tău, atunci mai jos găsești și materialul video cu modelul respectiv:

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

sau

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Create Account