Alex Filip pornește ”motoarele” pentru sezonul 2020

Alex Filip începe un nou sezon de raliuri în Toscana la Rally Città di Arezzo, Crete Senesi e Valtiberina. Dublu campion în competiția europeană Tour European Rally la categoria 2WD, Alex Filip va concura împreună cu Gabi Lazăr, copilotul său, pe un Renault Clio R3T pregătit de echipa italiană Gima Autosport.

După o perioadă extrem de dificilă, marcată de pandemia de COVID-19, care a dus la amânarea sau anularea multor competiții, Alex Filip pornește în sfârșit “motoarele” pentru sezonul 2020. Iar după două sezoane în care a reușit să câștige titlul la categoria 2WD în competiția europeană Tour European Rally (TER), Alex Filip va continua participările internaționale tot în această serie.

“Problemele cauzate de pandemie nu ne-au ocolit nici pe noi și a fost foarte dificil să strângem bugetul pentru 2020 în condițiile de incertitudine care au planat asupra evenimentelor internaționale, dar și cele legate de anumite restricții de călătorie. Din fericire lucrurile par că se îndreaptă spre o normalitate și mă bucur că putem începe un nou sezon”, a spus Alex Filip.

Prima etapă din Tour European Rally este programată în Italia pe drumuri legendare, traseul de concurs suprapunându-se parțial cu drumurile folosite în cursa de ciclism Stade Bianche, câștigată în weekend-ul trecut de belgianul Wout van Aert.

Rally Città di Arezzo, Crete Senesi e Valtiberina se va desfășura pe 8 și 9 august, prima etapă din TER având o lungime totală de 380 de kilometri, dintre care peste 70 de kilometri de probe speciale pe macadam. Alex Filip va participa împreună cu Gabi Lazăr, copilotul său, pe un Renault Clio R3T pregătit de echipa Gima Autosport.

“Împreună cu echipa italiană Gima Autosport am obținut titlul la categoria 2WD în TER și am decis să continuăm colaborarea. Pentru mine este primul raliu în Italia și va fi o provocare pentru că este și pe macadam. Voi lua startul împreună cu Gabi Lazăr pe un Renault Clio R3T și obiectivul meu este să-mi păstrez trofeul câștigat în ultimii doi ani”, a continuat Alex Filip.

Alex Filip și Gabi Lazăr au plecat miercuri spre Italia, după ce au trecut fără probleme de vizita medicală, iar testul la COVID-19 a fost negativ. Chiar și așa, cei doi încă nu erau convinși că vor putea ajunge în Toscana pentru prima etapă din acest sezon.

“Chiar și când am aterizat în Italia nu știam dacă vom putea ajunge cu bine la destinație, verificările Poliției de Frontieră prelungindu-ne suspansul cu încă aproape 3 ore. Am ajuns însă cu bine în Toscana și ne vom bucura din olin de acest raliu. Aș vrea să mulțumesc mai mult ca oricând tuturor celor care sunt alături de noi și în acest sezon: Orange, Renault, Rombat, ALD Automotive și Michelin, partenerilor tehnici Automobil Clubul Roman, Isostar, Polar, Clinica SuperFit, Hotel Hilton Sibiu, Flow, runningmag.ro și Amadeus, Președintelui Clubului Sportiv din care fac parte – Autosport Fairplay, domnul Mihai Beldie, prietenilor, apropiaților și fanilor”, a mai adăugat Alex Filip.

Vineri, 7 august, sunt programate recunoașterile pentru Rally Città di Arezzo, Crete Senesi e Valtiberina, iar sâmbătă și duminică sunt programate cele 7 probe speciale, unele dintre specialele legendare din Italia incluse în celebrele etape din Campionatul Mondial de Raliuri în anii ’80 – ’90.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account