Bosch recomandă o gamă de becuri de înaltă calitate, pentru siguranță și durabilitate

Vizibilitatea este esențială pentru siguranța condusului, indiferent de sezon. Condițiile din sezonul rece solicită sistemele de iluminare ale mașinilor și impun cu atât mai mult verificarea și înlocuirea becurilor cu unele de calitate. Bosch ne oferă o gamă de becuri destinată aproape tuturor automobilelor din Europa, precum și conceptul de clasificare cu stele, care ajută posesorii de automobile să aleagă rapid becurile cu cele mai bune performanțe.

Automobilele moderne sunt echipate cu un număr impresionant de becuri și sisteme de iluminare diverse. La fel de variate sunt și cauzele pentru care durata de viață a becurilor poate scădea. Putem enumera aprinderile și stingerile dese la temperaturi scăzute, defecțiunile sistemului electric al mașinii, fluctuațiile de tensiune ale bateriei, trepidațiile din timpul mersului, pornirea motorului cu farurile aprinse. Sau, simpla greșeală de a se atinge cu degetele suprafața becului în timpul montării, poate lăsa urme de grăsime. Indiferent de cât de mici ar fi acestea, tot contribuie la arderea mai rapidă a becului.

Totodată, în 20 de țări membre ale Uniunii Europene este obligatorie folosirea luminilor de zi. Desigur, aceste legi sunt absolut necesare, aducând beneficii substanțiale siguranței în trafic. Dar înseamnă și folosirea îndelungată a farurilor, ceea ce are drept rezultat și uzura sporită pentru becuri.

Toate acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care este imperativă utilizarea becurilor de calitate, care oferă un nivel înalt de performanță și durabilitate.

Bosch este un etalon în rândul producătorilor de becuri și sisteme de iluminat pentru autoturisme și autovehicule utilitare. Compania germană oferă o gamă amplă de becuri, pe care le-a conceput pentru a asigura o durată de utilizare ce depășește standardele legale.

Exemplu elocvent pentru fiabilitate sunt becurile de faruri Bosch Longlife Daytime. În comparație cu becurile standard cu halogen, acestea pot avea o durată de utilizare aproape triplă şi oferă cu până la 10 % mai multă lumină.

Reputația pentru durata de utilizare îndelungată este un atribut și pentru becurile Bosch cu xenon. Iar performanțele înalte sunt reflectate de întreaga gamă de becuri Bosch. Repere sunt becurile de far Bosch Plus, care produc cu până la 90% mai multă lumină decât becurile standard cu halogen. Sau becurile Xenon Silver care generează lumină albă similară cu cea naturală și proiectează până la 50% mai multă lumină pe șosea, decât becurile standard cu halogen. La rândul lor, farurile Xenon Blue produc lumină alb-albastră asemănătoare xenon-ului și oferă reflecţie ameliorată de la semnele de circulaţie şi marcajele drumului.

Totodată, gama de becuri Bosch este compatibilă cu aproape toate modelele de automobile produse în Europa (peste 95%). Sunt oferite becuri de faruri principale și de ceață, becuri de stop, poziții și staționare, becuri de semnalizare, becuri pentru plăcuțele de înmatriculare și becuri de habitaclu. În plus, sistemele de iluminare Bosch se impun prin tehnologiile de avangardă, precum farurile adaptive cu funcții de iluminare în viraj, tehnologia LED sau tehnologia cu raze infraroșii dezvoltată pentru sistemele Night Vision care fac posibilă vederea obstacolelor pe timp de noapte.

Conceptul în stea ajută la alegerea și clasificarea celor mai performante becuri Bosch

Pentru o cât mai ușoară și rapidă înțelegere a specificațiilor fiecărui tip de bec, Bosch a conceput o metodă foarte clară de clasificare. Se numește “Conceptul în stea” și permite clienților să aleagă produsele în funcție de performanțele dorite. În acest concept de clasificare, durata de viață, raza de acțiune și luminozitatea becului sunt notate simplu, dar elocvent, cu un număr de stele care indică performanța. Clasificarea cu stele este înscrisă și pe ambalajul produselor.

Recomandări pentru sezonul rece și verificarea anuală a sistemelor de iluminat

În deosebi iarna se impune cu atât mai mult folosirea continuă a sistemelor de iluminare. Rularea cu faza scurtă pornită sporește vizibilitatea în condițiile de ninsoare, alte forme de precipitație sau ceață. Desigur, curățarea blocurilor optice ale mașinii trebuie făcută regulat, pentru a se beneficia de performanțele depline ale sistemelor de iluminat. Înghețul și pornirile repetate în condiții de temperaturi scăzute pot accelera apariția unor defecțiuni ale becurilor. De aceea, este recomandată o verificare preventivă anuală și înlocuirea becurilor defecte sau de slabă calitate, cu unele performante. În acest sens, service-urile auto Bosch Car Service oferă o verificare profesionistă, cu echipamente de testare performante. Iar experții ne reamintesc că după orice înlocuire a becurilor trebuie verificată și reglarea farurilor. Bosch subliniază că testele RAR descoperă un număr mare de automobile care au defecte grave ale sistemului de iluminat. Dintre acestea, s-a depistat frecvent reglarea incorectă a farurilor şi a lămpilor de ceaţă. De altfel, se poate întâmpla ca becurile de slabă calitate să prezinte defecte de fabricaţie care au ca efect și o aliniere necorespunzătoare a farurilor.

Comentarii

comentarii

©2018 Motorvlog.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTORVLOG aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account